Yaz Lastiklerine Gerçekten İhtiyacınız Var Mı

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Yaz başladı, havalar ısındı. Yazın en kavurucu günlerini yaşadığımız şu zamanlarda ise araba kullanıcılarının aklına gelen soruların başında yaz lastiğine geçip geçmeme ikilemi geliyor. Bu ikilemin kaynağı ise yaz lastiğine gerçekten ihtiyaç olup olmadığına karar verememek. Sorununuzu çözebilmek için yaz lastiklerinin avantajlarını ve teknik özelliklerini bilmekte yarar var.
 

Yaz lastiğinin teknik özellikleri

 
Yaz lastiklerinde, her şeyden önce aktif fren teknolojisi bulunuyor. Bu teknoloji ıslak ve kuru zeminlerde daha hızlı durmanızı sağlıyor. Bunun dışında direksiyon hassasiyetini ve hakimiyetini arttırıyor.
 
Yaz lastiklerinde direksiyon hakimiyetini arttıran diğer teknolojik özellikler ise 3D Bubble Blade™ Kilitleme sistemi ve dış kenarlarda bulunan kuru zemin bölgeleridir. Kuru zemin bölgeleri özellikle kuru havalarda direksiyon hakimiyetinizin artmasına katkı sağlıyor.
 
Yaz lastikleri yol ile en çok temas halinde olan lastiktir. Bunu ise alçak lastik yanağı, diğer lastik çeşitlerine göre daha çok ve yumuşak olan kauçuktan oluşması ve arttırılan temas noktaları sayesinde başarıyor.

 

Yaz mevsiminde yaz lastiği kullanmanın yararları

 

Yaz lastikleri kış dışında diğer mevsimler için idealdir. Yaz lastiklerinin üzerinde bulunan desenleri ve diğer lastik modellerine göre daha çok olan kauçuk bileşimi aracın yola daha iyi tutunmasını sağlar. Özellikle yüksek performanslı araçlara büyük kolaylık sağlar. Çünkü yüksek hız ve çeviklik için üretilmiştir. Tutuş özelliğinin diğer lastik çeşitlerine göre iyi olması, sıcak yaz günlerinde güvenliğinizi arttıracaktır.

 

Yaz lastiği güvenliği arttırmakla beraber yaz mevsiminde yakıt tasarrufu da sağlar. Yaz aylarında kış lastiği kullanmak yakıt tüketimini arttırır. Yani yakıt tasarrufunu sağlamak için yaz mevsiminde yaz lastiği kullanmak daha mantıklı olabilir.

 

İlginç bir şekilde yaz lastiği ıslak zeminlerde özel diş yapısı sayesinde iyi bir performans sergiler. ABS ile fren yaparken yaz lastiği kış lastiğine göre %40’lara varan oranlarda daha kısa mesafede durabiliyor, bu da güvenliğinizi sağlayabilmek için büyük avantaj sağlıyor.

 

Doğru karar ne?

 
Kararınızı verirken sürüş konforunuzu, güvenliğinizi ve yaşadığınız yerin iklim koşullarını göz önünde bulundurmalısınız. Ek olarak, güvenliğiniz için yol ile çok temas edecek şekilde tasarlanan yaz lastiklerinin sert zeminleri daha çok hissetmenize neden olmasının, uzun yolculuklarda daha yorgun hissetmenizle sonuçlanabileceğine dikkat etmeniz gerekebilir.