İkinci El Araç Kredisi Alma Rehber

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Bütçeniz her zaman hayalinizdeki ya da ihtiyacınızı karşılayacak ikinci el aracı almaya yetmeyebilir. Bu durumda almak istediğiniz araca sahip olmak için ikinci el araç kredisi imkanlarından faydalanabilirsiniz.
 
Bankalar, belli koşulları sağladığınız zaman ikinci el araç kredisi almanızı sağlayarak sizi hayallerinizdeki araca kavuşma imkanı sunar. Peki ikinci el taşıt kredisi nasıl alınır?
 

İkinci el araç kredisi nasıl alınır?

 
Bankaların hemen hepsi çeşitli kampanyalar ve fırsatlarla ikinci el araç kredisi veriyor. İş bankası, Akbank, Garanti Bankası, Denizbank ve TEB gibi Türkiye’de faaliyet gösteren en büyük bankalar, düşük faizle kredi sağlıyor. Böylece uygun ödeme koşullarından faydalanarak aracınıza kavuşabilirsiniz. Ancak bazı koşulları sağlamanız gerekiyor.
 
Öncelikle bilmeniz gerekenlerin başında şu geliyor: İkinci el araç kredisi almak istediğiniz araç bedelinin %70’ine kadar olabilir. Bu miktarı bankanızdan peşin alıp 48 aylık uzun bir vadede yavaş yavaş ödeyebilirsiniz.
 
Taşıt kredisi başvurusu yapmadan önce belli başlı evrakları hazırlamanız gerekir. Bu evrakları şöyle sıralayabiliriz:
 
Gelir beyanı,
Nüfus cüzdanı,
Satın almak istediğiniz aracın ruhsat fotokopisi,
Araç satın alınmışsa noter satış onayı,
Son iki aylık döneme ait başvuru sahibi üzerine kayıtlı telefon, doğalgaz, elektrik vs faturası.
 
Ödemesi için kredi başvurusu yaptığınız aracın satın alma işlemleri tamamlanmışsa zaman kaybetmeden başvuru yapmanız gerekir. Genellikle bankalar 15 gün içerisinde başvuru yapılmasını ister.
 

İkinci el araç kredisi başvurusundan önce bunlara dikkat

 
Kredi başvurunuzu yapmadan önce satın almak istediğiniz aracın yaşının krediye elverişli olup olmadığını öğrenin. Bankaların çoğunluğu 5 yaşına kadar araçlara kredi verse de bazıları 10 yaşındaki araçlar için de kredi verebilir. Bu nedenle aracınızın yaşı ile bankanın belirlediği yaş kriterinin uygunluğuna dikkat etmeniz gerekiyor.
 
Diğer taraftan, belli bir yaşın üzerindeki araçlara kredi verseler bile bankaların faiz oranı aracın yaşına göre değişiklik gösterebilir. Bu da kredi başvurusu yapmadan önce bankaların kampanyalarını ve faiz oranlarını iyi araştırmanız gerektiği anlamına gelir.
 
Mepa İkinci elden alacağınız tüm araçlar için kredi seçenekleri bulunur. Danışmanlar size alternatif kredi seçenekleri arasından size en uygun olanını seçmenize yardımcı olur.