Temiz İkinci El Araç Satın Alma Rehber

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araç satın almak her zaman çok kolay olmayabilir. Piyasadaki ikinci el araç sayısının çok olması bir avantaj olsa da temiz bir ikinci el araç bulmak için belli başlı bilgilere sahip olmanız gerekiyor. Temiz ikinci el araç satın almak için dikkat etmeniz gereken bilgiler neler?
 

İlk muayene


Hoşunuza giden ve size uyun olabileceğini düşündüğünüz bir ikinci el araç bulduğunuzda aracınızı çalıştırmadan önce, bir ilk muayene yapmanız gerekir:

Otomobilin paslanıp paslanmadığını kontrol edin. Kullanılmış bir araba paslanmış parçalara sahipse yapısal açıdan sağlam değil. Paslı bir çerçeve elbette kurtarılabilir, ancak pahalı ve zaman alıcı olabilir. Başka bir araba seçin veya bu masrafın satın alma fiyatını düşürdüğünden emin olun.

Lastikleri ve tekerlekleri kontrol edin. Lastik aşınmasına bakın. Cephedeki aşınmış aşınma, tekerleklerin veya süspansiyonun düzgün olmadığı anlamına gelebilir.

Aracın dış kısmını inceleyin. Son boya işlerine bakın, çünkü bu gövdede hasar olduğuna dair ipucu verebilir. Bazen boya yapılıp yapılmadığını, kauçuk pencere kalıplama üzerine taşan boya bularak tespit edebilirsiniz. Yeniden boyanmış alanlarda yama işini gösteren bir ton değişikliği olup olmadığını inceleyin.

İç mekanı kontrol edin. İçi parçalanmış ya da çok yıpranmış bir araba satın almayı kimse istemez – eğer en başından büyük motifiye planlarınız yoksa. İç mekanı incelerken kilometre sayacını kontrol edin. Arabanın kilometresi düşük bir seviyede olmasına rağmen, içerideki aşınma ve yıpranma seviyesi çok yüksekse işler biraz karmaşık olabilir.

Kaputun altına bakın. Yuvarlak veya sıyrılmış somun ve cıvata kafaları görürseniz, bunlar bazı tamir işlerinin göstergesi olabilir. Bujilerin motorun geri kalanından daha yeni olup olmadığını kontrol edin. Öyleyse, bu otomobilin düzenli bakım ve ayarlama işlemlerinin yapıldığının bir işaretidir. Bu iyi bir şey!


Test sürüşü


Soğuk motorla başlayın. Soğuk bir motor sıcak bir motora göre çok daha fazla şeyi açığa çıkaracaktır.

Rotanızı planlayın. Deneme sürüş rotanızın günlük sürüş deneyiminize benzer olmasını isteyebilirsiniz. Araba civar caddeler güzel çalışabilir, ancak otoyolda nasıl performans gösteriyor? Otoyollar, şehir içi sokakları, tali yollar ve park yerleri ile rotanızı kapsamlı hale getirin. Farklı zeminlerde aracı deneyin.

Anahtarı çevirin. Araba kolaylıkla çalışıyor mu? Motor başlarken tuhaf sesler çıkarıyor mu? Aracı çalıştırmak için anahtarı çok açmak zorunda kalıyor musunuz?

Frenleri kontrol edin. Herhangi bir trafiksiz bir yol bulun ve hızınızı biraz arttırın. Frenlere sertçe basın. Araç sağa veya sola doğru çekilirse, bu gevşek fren kalibrasyonu veya çektiği tarafta yeterli miktarda hidrolik sıvı olmadığı anlamına gelebilir. Ayrıca, fren yaptığınızda bir titreme hissederseniz, frenlerin çarpık olduğu anlamına gelebilir.

Elbette bunların dışında kontrol edilmesi gereken çok fazla özellik var. Ancak temiz bir ikinci el araç almak için ilk aşamada bunları mutlaka gözden geçirmelisiniz. Daha sonra ekspertiz raporuna göre incelemenizi detaylandırabilir veya bir uzmandan destek alabilirsiniz.