Size En Uygun İkinci El Aracın Özellikleri Ne Olmalı

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araç almaya karar verdikten sonra bakmanız gereken birkaç temel özellik karşınıza çıkacaktır. Elbette bunların en önemlileri aracın fiyatı ve ne kadar kilometre kullanıldığıdır.
 
Ancak hemen bu iki kritere göre karar vermeden önce belli bir süre araştırma yapmak gereklidir. Sadece uygun fiyatından dolayı tercih edeceğiniz ikinci el bir araç ansızın büyük masraflarla maalesef bütçenizi ikiye katlatabilir.
 
Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için adım adım ihtiyaçlarınıza en uygun ikinci el aracın özelliklerini gelin yazının devamında keşfedin.
 

Güvenilir ilan, güvenilir satıcı bulun.

 
Sıfır araç tercihlerinin en başında her zaman güvenilir olması gelir. Bilinmeyen bir arıza ve problemle sonradan karşılaşmayı hiçbir alıcı hoş karşılamaz. Bu yüzden mağdur olmamak için vaad edilen özelliklerin aracın incelediğiniz özellikleri ile uyuşup uyuşmadığına dikkat edin.
 

Bütçenizi aşmayın.

 
Önceden bütçenizi belirleyerek karşılaşıp kafanızı karıştıracağınız birçok ilanı da filtrelemiş olursunuz. Yüzlerce ilanın arasında sadece bakmak için bile incelediğiniz birçok model hem kafa karışıklığına hem zaman kaybına hem de sizin ihtiyaçlarınızı unutmanıza sebep olabilir. Aracın bütçenize uygun olup beklediğiniz fiyat performansta olması ana hedefleriniz, bunun dışına çıkmamaya özen gösterin.
 

İhtiyacınıza göre olsun.

 
İhtiyacınıza uygun en doğru ikinci el arabanın ilk özelliği ihtiyacınızı gideriyor olmasıdır. Yani ikinci el otomobil satın almaya karar verdikten sonra yapmanız gereken ilk şey size ne lazım olduğunu tespit etmektir.
 

Motor şase numarasını kontrol edin.

 
İkinci el otomobilinizde aracın çalıntı olup olmadığını anlamanızı sağlayacak en önemli kanıt ekspertiz raporudur. Ancak eğer buna ulaşmanız mümkün değilse aracın motor ve şase numaralarının araçtaki ile aynı olup olmadığına bakmak şart.
 

Rot balans kontrolü yapmayı unutmayın.

 
İkinci el otomobilinizi seçerken bir deneme sürüşü yapmadan alayım demeyin.  Rot balans ayarını kontrol etmek için düz bir yolda aracı sürün. Sürerken ellerinizi direksiyondan çekin. Eğer direksiyon sağ sol yapıyor yani sabit seyretmiyorsa rot balans ayarlarında problem vardır. Ayrıca satın almayı düşündüğünüz ikinci el otomobili sürerken mutlaka araçtan gelen sesleri dinleyin.  
 
Aracın görsel, motor tüm incelemelerini yapıp plaka sorgulamasını da gördükten sonra fiyat performans karşılaştırması yapın. Eğer tüm bu incelemeler sonucu ikinci el otomobil içinize siner ve ihtiyacınızı tamamlayacaksa pazarlık kısmına geçin.