Peugeot 3008'in Öne Çıkan Özellikler

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Avrupa’da Yılın otomobili seçilen Peugeot 3008 gerçekten bu ödülü hak eden bir araba olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca 3008 bu ödülü alan ilk SUV araç. Bunlarla beraber kazandığı 20 farklı ödülü de unutmamak gerekiyor. “Peki onu bu kadar özel ve ödül almaya layık kılan ne?” diye düşünüyorsanız tam da doğru yerdesiniz çünkü şimdi sizlerle Peugeot 3008’in neden özel bir otomobil olduğuna biraz daha yakından bakacağız.

 

Ön konsol tasarımı

 
Öncelikle aracın sürücü konsolu gerçekten etkileyici bir şekilde hazırlanmış. Rahat ve yumuşak koltukları ile hem sürücüye hem de eşlik eden yolculara inanılmaz bir konfor sunuyor. Bununla beraber direksiyon simidinin sportif bir yapıda hazırlanmış olması sizlere çok daha estetik bir görünüm ve sportif bir sürüş vadediyor.
 
Araçta 8 inç büyüklüğünde tamamen dijital bir ekran bulunuyor. Ayrıca tüm göstergelerde de analogdan dijitale geçiş yapılmış. Artı olarak tüm konsolu kaplayan bir uzay konsepti ve aydınlatması bulunuyor. Bu da sizde bir araba koltuğundansa bir uçak kokpitinde oturuyormuşsunuz gibi bir hissiyat uyandırıyor. Sınıfındaki birçok araca göre sürücüye daha fazla görüş açısı ve mesafesi sunuyor. Bu da daha güvenli ve yola daha hakim bir sürüşe sahip olmanıza yarıyor.

 

Genel tasarım ve yol tutuş performansı

 
Biraz da aracın genel tasarımından bahsedecek olursak sürücü kısmı kadar arka koltuklar ve bagaj da etkileyici büyüklükte bir alana sahipler. Arka koltuklar tüm ailenizin rahatça sığabileceğiniz genişlikte. Özellikle kalabalık aileler için biçilmiş kaftan. Bagaj deseniz kendi sınıfındaki araçlardan kat be kat ferah biçimde üretilmiş. Normalde 2-3 çanta koyunca dolan SUV bagajlarından sonra böylesine geniş iç hacme sahip bir bagaj gerçekten size inanılmaz bir rahatlık sunuyor.
 
Peugeot 3008’de en göze çarpan özelliklerden birisi de aracın standart paketinde bile birçok özelliğin bulunması. 10 hoparlöre sahip Focal ses sistemi, Apple CarPlay, Mirror Link, kablosuz şarj ünitesi ve komple cam tavan gibi birçok özellik araçla beraber standart olarak geliyor. Ayrıca yol tutuşu bir SUV modeline göre gerçekten çok iyi bir seviyede. Kendinizi adeta bir yarış arabasının içinde hissedeceğiniz 3008 bir diğer yandan yoldaki ivmelenmesiyle de oldukça keyifli bir sürüş sunuyor.
 
Yıllardır Peugeot araçlarında hafif aksaklıklara sebep olan otomatik şanzımandaki tutarsızlık bu 3008’de çok iyi bir şekilde düzeltilmiş ve sizin aracı kullanırken vites geçişlerini hissetmemeniz bile sağlanmış. Tüm bunlar ve daha fazlası bizlere 3008’in kendi klasmanında oldukça üst sıralarda bir araç olduğunu gösteriyor.