Park Halindeyken Aracınızın Başına Bir Şey Gelirse Ne Yapmalısınız

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Trafik kazası her zaman seyir halindeyken gerçekleşmiyor. Bazen siz elinizden geleni yapsanız bile aracınıza biri çarpabilir ya da başka bir zarar gelebilir. Bu durumda ne yapmanız gerektiğini bilmek sizi büyük bir dertten kurtaracak.
 

Hukuki prosedürü iyi öğrenin

 
Trafikle ilgili prosedür park halindeki aracınıza zarar geldiğinde de işlemeye devam ediyor. Park halindeyken aracınızın başına bir şey gelirse mutlaka tutanak tutup konuyu resmiyete dökmeniz gerekiyor. Böylece trafik sigortası veya kaskodan hasarı tazmin edebilirsiniz.
 

Aracınıza kimin ve nasıl zarar verdiği önemli

 
Aracınıza bir şahıs zarar verdiğinde ya da zarara sebep olan aracın sürücüsünün alkollü veya ehliyetsiz olması durumunda zabıt tutulması için derhal polis çağırmak gerekiyor. Diğer araç sürücüsü alkolsüz ve ehliyetli ise ve uzlaşmaya hazırsa polis çağırmadan karşılıklı maddi hasarlı trafik kazası tutanağı düzenlemeniz yeterli olur. Bu durumda trafik poliçesini doğru yazdığınızdan emin olun ve mümkünse ehliyet fotokopisi almaya çalışın. Aynı zamanda olay yerinde aracınızın yerini değiştirmeden fotoğraf çekmek de yapmanız gerekenler arasında.
 

Size çarpanın kim olduğunu bilmiyorsanız ne yapacaksınız?

 
Aracınızı park ettiğiniz yere döndüğünüzde size birinin çarptığını fark ettiniz ama ortada kimse yok. Bu durumda yapmanız gerekenler çok fazla değişmiyor. Hukuki prosedür aynı şekilde işlemeye devam ediyor. Bu durumda polis çağırmanıza gerek yok. Ancak etrafta iş yerleri vs. varsa görgü tanığı bulmak için biraz çaba harcamanız gerekebilir. Ayrıca aracınızı park ettiğiniz yeri de gören bir güvenlik kamerası olup olmadığını da araştırmanızda fayda var.
 
Toplayabildiğiniz bilgileri içerecek şekilde bir tutanak hazırlamak size çarpanın ortada olmadığı durumda yeterli olacaktır. Diğer taraftan hiçbir bilgi bulamamış olabilirsiniz. Bu durumda en yakın polis karakoluna giderek başınıza geleni anlatın ve bir tutanak tutturun.
 

Hatalı park etmişseniz ne olur?

 
Hatalı park etseniz bile yukarıdaki işlemleri yapmanız durumunda siz yalnızca hatalı parktan sorumlu olursunuz. Bu nedenle hatalı park ettiğiniz için panik yapıp kazayı resmiyete dökmezseniz çok daha büyük bir bedel ödemek zorunda kalabilirsiniz. En doğru bilgiyi vermek yararınıza olacak.
 
Hızla kazayı resmiyete döktüğünüzde, maddi hasarı trafik sigortası veya kaskodan karşılayabilirsiniz.