Otomatik Vitesli Araç Almanın 3 Avantaj

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan ve kullanım rahatlığı nedeniyle yaygınlaşan otomatik vitesli araçlar, özellikle şehir içi kullanımlarda tercih ediliyor. Eskiden otomatik vitesin en büyük dezavantajı olarak nitelendirilen fazla yakıt kullanımı ise gelişen yeni tekniklerle beraber manuel araç seviyesine çıkarılmıştır.
 
Peki dezavantajı neredeyse hiç olmayan otomatik vitesli araçların avantajları nelerdir?
 

Konforlu sürüş

 

Otomatik araçların kullanımı çok rahattır. Özellikle şehir içi trafiğinde kalkış ve duruş için büyük kolaylık sağlar. Manevralarda daha kolay bir kullanım sunar. Sürekli vites değiştirilmediği için dikkat yola daha çok verilebilir. Dolayısıyla yola hakimiyet artar. Hakimiyet arttıkça çok daha güvenli bir sürüş imkanını da arttırmış olursunuz. Bu başka hiçbir şeyle karşılaştırılamayacak bir avantaj!

 

Özellikle ehliyetini yeni alanlar ve araç kullanırken stres yaşayanlar için otomatik vites çok büyük bir rahatlatıcıdır. Bu sürücüler rahat bir nefes alabilirler, çünkü artık işin büyük bir kısmını araçları yapabilecek, onların ise tek derdi ise yola odaklanmak olabilir.

 

Bunlara ek olarak uzun yolculuklarda da daha az yorulacaksınız. Sol ayağınız dinleme pozisyonunda olacağı için uzun yolculuklarda daha az ağrılı bir yolculuk geçirirsiniz. Bu özelliklerin hepsi araç sürerken size daha fazla rahatlık ve daha az stres verecektir.

 

Sürüş kolaylığı

 

Manuel araç kullanırken en büyük dilemmalarda biri “acaba vitesi doğru değiştirdim mi” olabilir. Vitesi değiştirirken doğru hız ve zamanda olduğunuzdan emin olmalısınız. Aksi halde bu vitesinize ve motorunuza bile zarar verebilir.

 

Otomatik araçta ise bunun hakkında endişelenmenize gerek yok. Çünkü doğru zamanı ve hızı aracınız belirleyecek, vitesi kendi ayarlayacaktır. Bu da hem araç motorunu hem de sizi olumlu etkileyecektir. Üstelik aracınız asla stop etmeyecek! Bu özellikle yeni başlayanlar için muhteşem bir özellik.

 

İkinci el satış kolaylığı

 

Arabanızı aldığınız ilk zamanlar, büyük olasılıkla onu satmayı düşünmezsiniz. Ancak yeniden satma fiyatı dikkate almaya değer. Eğer araç alımına konfor ve ömür boyu kullanımın yanında bir de yatırım olarak bakıyorsanız otomatik araç almak sizin için daha iyi olacaktır.

 

Sıra satışa geldiğinde otomatik araç, daha yüksek fiyatlarla satılacaktır. Çünkü otomatik araçlar alım fiyatını uzun süreler muhafaza eder ve yüksek fiyatlarla satılabilir. Bu da bütçenize büyük katkı sağlar.

Siz de Mepa İkinci El güvencesiyle otomatik vitesli araç satın alın!