Mevsim Geçişlerinde Araç Bakımı Nasıl Olmalıdır

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Özellikle kış gibi yorucu bir mevsimi geride bıraktığımız bu günlerde araçlarımızın da en az bizim kadar bahar bakımına ihtiyaç duyduğunu biliyor muydunuz? Araç bakımı aracın ömrünü uzatır ve daha güvenli bir sürüş sağlar. Kış aylarında aşırı soğuklar, karlı ve donlu havalar derken iyice yorulan araçlarımızın tekrar eski performansına kavuşabilmelerini sağlayabilmemiz adına onlara birtakım kontroller yaptırmalı ve onları bahara hazır hale getirmeliyiz.
 
Peki; mevsim geçişlerinde aracımıza hangi kontrolleri yaptırmamız gerekiyor, bu dönemlerde araç bakımı nasıl olmalı?

 

Kış lastikleri kullanmayı bırakın

 
Karlı, yağmurlu ve donlu günlerde maksimum güvenlik elde etmemize yardımcı olan kış lastiklerinin yaşam ömrünü uzatabilmemiz için bahar aylarına “Merhaba”, dediğimiz şu günlerde kış lastiklerini bahar lastikleri ile değiştirmemiz gerekiyor.
 
Fren mesafesinin uzamamasını sağlamak adına mutlaka bu durumu dikkate almalı, 10 derece üstünde aşırı bir şekilde ısınan kış lastikleri kullanımına bir son vermeliyiz.

 

Akü performansını kontrol edin

 
Soğuk havalarda iyice performansı düşen, nemli hava ve kir yüzünden iyice verimi azalan aküler; bahar geçişlerinde kontrol etmeyi unutmamanız gereken bir diğer araç bölümü!
 
Akünüzün performansını kontrol ederken; şarj seviyesinin yeterliliğine, akü elektronik sisteminde kaçaklar olup olmadığına, bağlantı bölümleri arasında herhangi bir paslanma gerçekleşip gerçekleşmediğine de mutlaka göz atmalısınız.
 

Hava filtrelerini temizleyin

 
Yağmur, kar, çamur vb. olumsuz hava koşulları nedeni ile tıkanan hava filtreleri; temizlenmediği için tıkandığı takdirde motorun güç kaybı yaşamasına neden oluyor. Bu durumun önüne geçmek için temizleyici sprey yardımıyla araç hava filtrelerini temizlemeli, ardından da yağlama spreyi kullanarak, hava filtrelerini yağlamalısınız.
Temizleme ve yağlama işlemi sonrasında motorunuzun eskisine nazaran kat ve kat daha iyi bir şekilde performans göstermesini sağlayabilirsiniz.
 

Klima temizliğini unutmayın

 
Soğuk havalarda tam bir bakteri yuvası haline gelen klimanızın bahar ve yaz aylarında size ekstra sorun çıkarmaması adına polen filtrelerini temizlemeli ve klima gazını yenilemelisiniz. Özellikle mevsim geçişlerinde araç bakımı listesine klima temizliği ve bakımını mutlaka ekleyin.
 

Araç dış yüzey bakımını ihmal etmeyin

 
Kış boyunca tuzlanan yollar ile temas eden bu nedenle paslanmaya meyilli hale gelen araçların aynı zamanda hava değişimleri yüzünden de dış yüzey boyalarının renginde solmalar görülebilir. Bu yüzden de kış sonu araçların alt kısmının iyice temizlenmesi ve araç dış yüzeyinin cilalanması gerekebilir.