Manuel Vitesli Araç Kullanmanın 3 Avantaj

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Araç alırken kullanım alışkanlıklarına göre otomatik ya da manuel araç seçeneklerinden birini tercih etmek gerekiyor. Her sürücünün sürüş deneyimi ve beklentisine göre seçimini yapması gerekiyor. Örneğin eğer sizin için araba kullanırken daha aktif olmak ve kontrolü üzerinizde hissetmek istiyorsanız, manuel araçlar tam size göre. Diğer taraftan, manuel araçların fiyatı sıklıkla otomatik araçlara göre daha düşük olabiliyor.
 
Peki, daha da ayrıntılı bakmak gerekirse, otomatik vitese rağmen hala bu kadar tercih edilen manuel vitesli araçların avantajları neler?
 

Ucuz maliyet

 

Araç alımında sürücülerin en çok dikkat ettikleri şeylerin başında bütçe gelir. Bu nedenle başlarken söylemeliyiz ki, manuel araçlar ise tam bir cüzdan dostu. manuel vitesli araçlar hem ilk alımda hem de herhangi bir arıza durumunda daha az maliyete sebep olur. Manuel vitesli araçların parçaları daha ucuz fiyatlara satılır. Bu araçların tamiri ise daha az maliyetle yapılır.

 

Kullanım sırasında ise manuel vitesli araçlar, otomatik vitesli araçlara göre daha az yakıt tüketir. Yani manuel araçlar hem satın alışta hem de kullanım sırasında size daha hafif harcamalar sağlar.

 

Hız ve performans

 

Manuel vitesli araçlar daha güçlü bir yapıya sahiptir ve sürücülerine hız ve performans açısından daha iyi sonuçlar sunar. Manuel vitesli araçlar hızlı devir alır ve böylece motordan daha yüksek bir performans elde edebilirler.

 

Dolayısıyla bu yüksek performans sürücülere gerçek bir araba kullanma zevki verebilir. Bunlara ek olarak manuel araçlar yola daha hızlı tepki verir. Bu da manuel araçların hız ve performans için tercih edilmesine neden olur.

 

Daha aktif bir kontrol

 

Manuel vitesli araçlar yola daha fazla tepki verir, sürücünün dikkatle arabayı kontrol etmesi gerekir. Yani manuel araç kullanırken sürücünün kontrolü çok önemlidir. Bu yüzden de manuel araçlar genellikle arabasını kontrol etmeyi seven sürücüler tarafından tercih edilirler.

 

Bununla beraber; kontrol hissi sürücülere araba kullanma zevki yaşattığı için çoğu sürücü manuel arabaları tercih eder. Eğer yol kontrolü konusunda yeterli tecrübeniz yok ve araç kullanımında sizin için rahatlık daha önemli ise manuel araç kullanmak sizi zorlayabilir.

Manuel vites, yaygın olarak düz vites olarak da biliniyor. Siz de manuel (düz) vitesli araç seçeneklerine buradan göz atabilirsiniz.