Kış Lastiği mi Dört Mevsim Lastik mi

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Sonbaharın gelip çattığı ve kışın kapıda olduğu şu günlerde araç kullanıcılarının akıllarına gelen soruların başında "Kış lastiğine mi geçmeliyim, yoksa dört mevsimlik lastik mi kullanmalıyım?" sorusu geliyor. Bu kararı etkileyecek birçok faktör olabileceği gibi bu faktörler genel olarak bulunduğunuz coğrafyadan ve bu coğrafyanın ikliminden etkilenir.
 
Doğru tercih ise hayatınızı tehlikeye atmadan sizin ve sevdikleriniz için en iyi olanı seçmektir. Bu kararı verirken size yardım etmek adına işte size ipucu verebilecek birkaç başlık.
 

Zorlu hava koşulları

 
Eğer zorlu hava koşullarında sürmeniz gerekiyorsa kış lastikleri neredeyse bütün dört mevsimlik lastikleri geride bırakabilir. Bunu sağlayan en büyük kış lastiği avantajları ise kalkmada ve durmada büyük kolaylık sağlamalarıdır. Kış lastiklerinin kendine özgü dişleri ve kauçuk yapıları onları zorlu hava şartlarında daha cazip hale getirebilir. Bunun dışında kışın havanın belirsizliğini yani ne zaman kar ya da yağmur yağacak belirsiz olmasını göz önünde bulundurursak sizin için kış lastiği kullanmak daha iyi olabilir.

 

Yıpranma oranı

 
Eğer kış lastiği almak isterseniz göz önünde bulunduracağınız başlıca şeylerden biri de yıpranma oranlarıdır. Kış lastikleri araca takıldıktan sonra çok çabuk yıpranabilir. Bu yüzden her kışın sonunda kış lastiklerini değiştirmek, kış lastiklerinin ömrünü uzatacaktır. Kış lastiklerini değiştirdikten sonra ya da kullanmadan önceki hava durumlarında ise dört mevsimlik lastiği kullanmak hem bütçenize hem de güvenliğinize katkı sağlayabilir.

 

Ortalama hava koşulları

 
Eğer yaşadığınız coğrafyada kış çok sert geçmiyorsa yani kışın ortalama hava koşulları varsa dört mevsimlik lastik size daha uygun olabilir. Çünkü dört mevsimlik lastik ıslak ve kuru zeminde güzel performans sağlarken karda, kış lastiklerine göre kötü olmakla birlikte, iyi bir çekiş sağlayabilir. Bu yüzden bu tarz coğrafyalarda dört mevsimlik lastik kullanabilirsiniz.

 

Doğru karar ne?

 
Doğru karar tamamen sizin bulunduğunuz coğrafyaya göre değişmektedir. Eğer bulunduğunuz coğrafyada kışlar çok sert geçiyorsa güvenliğiniz adına mutlaka kış lastiği kullanmalısınız. Eğer kış mevsimi daha ılımansa dört mevsimlik lastik size fazlasıyla yetecektir. Sonuç olarak, bulunduğunuz coğrafyaya göre karar vermeli ve güvenliğinizi sağlamalısınız.