Karanlıkta Güvenli Sürüş Deneyimi İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Karanlıkta araç kullanmak birçok insan için zor bir durum olsa da gerekli önlemler alındığında oldukça kolaylaşıyor. Yapmanız gereken tek şey birkaç basit noktaya dikkat etmek. Eğer bu noktalara dikkat ederek araç kullanılırsa karanlık veya aydınlık havada araç kullanmak arasında bir fark kalmıyor.
 

Karanlıkta Araç Kullanmak

 
Aslına bakarsanız karanlıkta araç kullanmak bazı sürücülerin bir numaralı tercihi. Onlara göre aslında karanlıkta araç kullanmak daha güvenli. Çünkü her şeyden önce akşam veya gece yani karanlıkta araç kullanıyorsanız bu araç sayısının normalden daha az olması anlamına geliyor. Bu da sürüşünüze dışardan müdahale riskini azaltarak daha güvenli bir sürüş sağlıyor.
 
Ayrıca karanlıkta araç kullandığınızda dikkatinizi dağıtacak çevre etmenleri de azaltıyor. Gündüz araç kullanırken yayalar ve hayvanlar kaza yapmanıza neden olabilecekken karanlıkta araç kullanırken bu ihtimal oldukça azdır. Bu da can ve mal kaybının önüne geçecektir.
 
Bazı sürücülere göre ise karanlıkta sürüş yapmak oldukça tehlikeli zira akşam ve gece vakitlerinde alkollü sürücü sayısı gündüz vaktindekinden çok daha fazladır. Bu da kaza yapma riskini arttırıyor.
 
Bununla beraber karanlıkta sürüş yapmanın en riskli özelliklerinden biri de uykunuzun gelmesidir. Uykusuz şekilde yola çıkarak kaza yapılması oldukça karşılaşılan bir durumdur. Bu nedenle uykusuz iken sürüş yapmamaya dikkat etmek gerekiyor.

 

Sürücü Açısından Karanlıkta Sürüş

 
Sürekli olarak karanlıkta araç kullanan bir sürücüyseniz dikkat etmeniz gereken en önemli husus göz muayenenizi düzenli olarak yaptırmanızdır. Eğer gözünüzde ufakta olsa bir bozukluk varsa gözlük kullanmanız oldukça yararlı olacaktır. Ayrıca gözlüğünüzü alırken Anti-refle kaplamaya sahip bir gözlük alırsanız ışığı kırma özelliğinden dolayı karanlıkta sürüş yapmanız gözlerini yormayacaktır.
 
Bununla beraber sürüşünüz sırasında hafiften bir müzik dinleyerek de uykunuzun gelmemesini sağlayabilirsiniz. Ya da sürüş sırasında size eşlik eden birisi varsa size gazete veya kitap okumasını isteyebilirsiniz.

 

Araç Açısından Karanlıkta Sürüş

 
Aracınızla karanlıkta sürüş yapacaksanız öncelikle dikkat etmeniz gereken husus aracınızın tüm bakımlarını zamanında yaptırmış olmanızdır. Çünkü karanlıkta sürüş yaparken oluşabilecek en ufak hata size oldukça pahalıya patlayabilir. Bununla beraber aracınızın farlarının ampullerini düzenli olarak kontrol etmeyi unutmayın.
 
Aynı zamanda bazen farların dış tarafları kirlendiği için ışığı gerektiği kadar ile yayamayabiliyorlar. Buna önlem olarak da farlarınızı içten ve dıştan silebilirsiniz. Ayrıca karanlıkta sürüş yaparken uzun farlarınızı gerekli şekilde kullanmaya dikkat etmelisiniz. Eğer karşıdan gelen bir araç varken uzun farlarını kullanırsanız onların sürüşünü bozup kazaya sebep olabilirsiniz. Unutmayın ki onların sürüşü güvenli olmadığı sürece sizinki de güvenli değildir. Bu nedenle kendiniz kadar diğer araçların da sürüşüne dikkat etmeniz gerekiyor.