İnternette Temiz İkinci El Araç Ararken 5 Detaya Dikka

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araç satın almayı düşünüyorsanız, internet çağının avantajlarından elbette yararlanacaksınız. Ancak internet iyi – kötü, doğru – yanlış pek çok bilgiyle dolu! İnternette temiz ikinci el olduğu iddia edilen her aracı gidip görmenizse mümkün değil. Aramalarınızı daraltmak ve gidip göreceğiniz araç sayısını azaltmak için şu detaylara dikkat etmeniz gerekiyor.
 

Araç yıpranmış mı?

 
İnternet üzerinden satışa çıkardığı aracın temiz olduğunu iddia eden satıcıların araçlarının her yönden çekilen fotoğrafına ilanda yer verip vermediğine bakın. Arabanın gözle görülür bir hasarı, eziği, kırığı ya da boyası var mı? Fotoğraf gerçekçi mi? Fotoğraflarda gizlenmiş veya noksan bırakılmış bir bölüm var mı? Bu soruları aklınızda tutarak ilanları incelemek gerçekten temiz ikinci el araca ulaşmanıza yardımcı olur.
 

Lastikler sağlam görünüyor mu?

 
Elbette ikinci el araç satın aldıktan sonra lastiği kolayca değiştirebilirsiniz. Ancak, lastiklerin değişmesi gerekiyorsa bunun ilanda belirtilmiş olması önemli. Aracın farklı açılardan çekilmiş fotoğrafları lastiklerin durumuyla ilgili sorun olup olmadığını açıkça gösterebilir. Şüpheye düştüğünüz durumda –eğer sizi kararsız bırakan başlıca nedenlerden biri buysa- telefonda bu konuda bilgi almak isteyebilirsiniz.
 

Aracın fiyatı piyasaya uygun mu?

 
İnternetten alışveriş yaparken, en düşük fiyatlı ürünü satın alma eğilimi oldukça yaygındır. Sonrasında yüklü masraflara yol açma olasılığı olan araçlarda ise, sıradan ürünlere göre daha dikkatli olmak gerekiyor. Temiz olduğunu düşündüğünüz aracın fiyatını alternatifleriyle kıyaslayın. Piyasanın çok altında veya çok üzerinde bir fiyat isteniyorsa, bunun sebebini öğrenmeden aracı satın almayın.
 

Aracın duruşuna bakın.

 
İnternetten satılık ikinci el araç fotoğraflarına bakarken, dikkatimizi yıpranmış olup olmamasına ya da genel olarak görüntüsüne odaklayarak bazı detayları kaçırabiliriz. Bunu hatırlayarak aracın duruşunu kontrol edin! Eğer herhangi bir yöne doğru eğrilik varsa bu süspansiyon sıkıntısına işaret olabilir. Mutlaka bu konuda bilgi edinin.
 

Ekspertiz raporunu görün.

 
Zahmet edip aracı görmeye gitmeden önce, satıcıdan ekspertiz raporunu isteyin. Son düzenlemelerle, ikinci el araç satışında ekspertiz raporu zorunlu hale geldi. Ekspertiz raporunu sizinle paylaşmaktan çekinen bir satıcının gizlediği bazı sorunlar olabilir. Ekspertiz raporu, gözle göremediğiniz pek çok detayı ortaya çıkarır. Alışverişinizi tamamlamadan önce mutlaka görün.