İlk Kez İkinci El Araç Alacaklara Tavsiyele

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Çeşitli vergiler, yükselen sıfır araç fiyatları ve döviz kuru gibi faktörler göz önünde bulundurulduğunda ikinci el araç seçeneği daha da ön plana çıkıyor. Araç satın almak isteyenler için ikinci el araç piyasasına yönelmesiyle beraber zaten canlı olan ikinci el araç piyasası daha da hareketli hale geldi.
 
Eğer ikinci el piyasasından ilk defa araç alıyorsanız ve ikinci el araç alırken ne yapmalı, hangi tavsiyeleri dinlemeli diye merak ediyorsanız bu yazı tam size göre!
 

Güvenilir galeriler

 

İkinci el piyasasının maalesef en büyük sorunlarından biri dolandırıcılık. Aklınıza gelen her türlü dolandırıcılığı önlemenin yolu ise aracı güvenilir galerilerden almaktan geçiyor. Güvenilir galerilerin çoğu sigorta işlemlerini, aracın kaza geçmişini ve kilometre değerlerini size hile yapmadan aktarabilir.
 
Güvenilir galerilerin bir diğer önemli yanı ise size uygun bir ekspertiz önererek aracı bir uzmanla beraber kontrol etme imkânı sunması. Bütün bunlar ikinci el araba alışverişi yaparken yaşanan birçok sorunlara karşı sizi koruyacaktır.

 

Yedek parça ve servis

 

İkinci el araç alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden bazıları da şüphesiz araç bozulduğunda parçasının bulunup bulunamadığı ve parça fiyatlarının ne olduğudur. Bunun dışında aracın yaşadığınız ile yakın servisi olup olmadığına dikkat etmelisiniz.
 
Yaygın bir servis ağı olmayan araçlar size zorluk çıkarabilir. Bu gibi püf noktalara dikkat ederek ileride yaşanacak problemlere karşı kendinizi ve bütçenizi koruma altına almış olursunuz.

 

Kullanım

 
Araç alırken bakacağınız en önemli şeylerden biri aracın sizin isteklerinize ve kullanım biçiminize uygun olup olmadığıdır. Örneğin 4 kişilik ailenizin için araç bakıyorsanız çocuklarınızın da ihtiyaçlarını göz önüne alarak daha geniş bir araba tercih edebilirsiniz.
 
Aynı fiyat aralığında olan bazı marka ürünler dar olmalarına rağmen tercih edildiğinde kullanımda zorluklar yaşanabiliyor, bunu göz önünde bulundurarak araç almalısınız.

 

Alışveriş

 
Bir aracı alırken sizi sadece onu kullanırken mutlu etmesini değil satarken de mutlu etmesini istersiniz. Eliniz sıkıştığında ya da aracınızı değiştirmek istediğinizde aracın getirdiği paranın sizi tatmin edip etmeyeceğini araştırıp öyle araç almalısınız. Bunu anlamanın yolu ise piyasada sayıca fazla olan araçları tercih etmekten ya da motor ve diğer özellikleri nedeniyle çok tercih edilen araçlardan almaktan geçer. Böylece aracınızı satmak istediğinizde zorlanmadan alıcı bulabilirsiniz.