İlk Kez Araba Alanların Sık Yaptığı Hatala

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Eğer birden fazla kez aracınızı değiştirdiyseniz artık araç alıp satmanın inceliklerini bilirsiniz. Ama ilk defa araç alacaksanız aklınızda birçok soru işareti olması gayet doğaldır. Bazen araca bazense aracın satıcısına aldanıp almak istemediğiniz bir aracı almak durumunda kalabilirsiniz. İşte bu nedenle ilk defa araç alacaksanız bazı konularda dikkatli olmalısınız.
 
Biz de bu nedenle sizler için ilk kez araba satın alırken sık yapılan hataları sıraladık.

 

Satıcının uzakta olmasından dolayı çekinmek

 
Kimi zaman almak istediğiniz aracı olduğunuz çevrede bulamayabilirsiniz ya da araca değerinden fazla ücret ödemeniz gerekebilir. Bunun nedeni ise halk arasında yaygın olan “uzak mesafeye gidip araba mı alınır?” algısıdır. Halbuki günümüzde araba piyasası o kadar büyüdü ve genişledi ki size uygun araç Türkiye’nin öbür ucundaki bir şehirde sizi bekliyor olabilir. Bu nedenle alacağınız aracın sizin semtinize yakın bir yerde satılması değil, iyi durumda, ucuz ve güvenilir bir firmada satılması olması önemlidir.

 

Aracı alma zorunluluğu hissetmek

 
Sıfır veya ikinci el fark etmeksizin eğer bir araç almaya gidiyorsanız içinizde onu almak zorundaymışsınız gibi bir düşünce oluşabilir. Ancak durum böyle değil. Çünkü sırf baktığınız için bir arabayı almak zorunda değilsiniz. Sonuç olarak o aracı kullanacak olan kişi sizsiniz ve onun parasını da siz ödeyeceksiniz. Kimseyle alışveriş yapmak zorunda olmadığınızın farkında olarak bir aracı seçerseniz sizin için oldukça mantıklı bir alışveriş yapmış olursunuz.

 

Sürüşe ve görüşüne bakarak araç almak

 
Birçok sürücü için bir arabayı çekici kılan sürüş hissiyatı ve dış görünüşüdür. Ancak eğer ekonomik ve güvenli bir arabaya sahip olmak istiyorsanız sizin için önemli olanın aracın yaşı, modeli, ne kadar yakıt tükettiği ve aracın fiyatı olması gerekir. Aksi takdirde sırf güzel gözüktüğü için motoru küçük, çok yakıt tüketen ve pahalı bir araç almak durumunda kalabilirsiniz.

 

“Yeni her zaman iyidir” algısına sahip olmak

 
Yeni bir arabanın her zaman ikinci el araçtan daha iyi olacağını düşünmek oldukça doğaldır. Ancak işin detayına bakarsanız aslında bunun öyle olmadığını görebilirsiniz. Sonuçta iyi kullanılmış ve bakımları iyice yapılmış bir ikinci el araç her yönüyle sıfır araca (fiyatı ve yaşı dışında) denktir. İkinci el araç almayı biliyorsanız aslında sıfır araç almanın çok da gerekli olmadığını görebilirsiniz.

 

Alınacak araçla test sürüşüne çıkmamak

 
Yapılacak diğer bir büyük yanlış da alacağınız aracı görmeden veya görseniz de test sürüşüne çıkmadan almanız olacaktır. Çünkü denemediğiniz bir aracı satın almak hem riskli hem de güvensiz bir alışveriş demektir. Kullanacağınız aracı muhakkak denemelisiniz ki aldığınız aracın her anlamda size uygun olduğuna emin olabilesiniz.
 
Güvenilir araç alışverişi için Mepa İkinci El showroomuna uğrayın!