İkinci Elde KDV Sorununa Çözüm Planı Gündemd

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, ikinci el otomobil ticaretinde KDV sorununun çözümü için harekete geçti. MASFED, OYDER ve sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen çalıştay sonunda, "KDV sorununun bu yıl içerisinde çözülmesi planlanıyor" haberi verildi.

 
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, uzun zamandır gündemde olan KDV sorununa çözüm sağlamak amacıyla sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Maliye Bakanlığında düzenlenen çalıştayda Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ve Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) başta olmak üzere sektör temsilcilerinin görüşleri alındı.

 

2. Elde KDV Sorunu Çözülecek


 
Gerçekleştirilen çalıştayda sektörde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Her bir sorunun özenle gündeme alındığı geniş katılımlı çalıştayda KDV sorununun bu yıl içerisinde çözüme ulaştırılmasının planlandığının müjdesi verildi. Bu haberle birlikte ikinci el piyasasında beklenen hareket bir kez daha doğrulanmış oldu.

 
Toplantıda ikinci el otomobil alış ve satışında söz konusu olan KDV oranlarının yeniden düzenlenmesi, ticari araç satışlarındaki KDV oranları ve KDV’nin indirim konusu yapılması fikirleri ortaya çıktı. Çalıştayın bir diğer odağı faturası olmayan ticari araçların KDV sorunu oldu.
 
Hem sektörü hem de alıcıyı ve satıcıyı sevindiren bu toplantı sonrasında faturası olmadan biniciden alınan ticari araçların KDV sorununun çözüme kavuşturulacağı söylendi. Böylece ikinci el araç piyasasının daha güvenilir bir ortama dönüşmesinin adımları atılmış oldu.

 

Sektörün sorunları konuşuldu


 
Konuyla ilgili uzun zamandır çalışmalar yürüten ve sektörde yaşanan sıkıntıları dile getiren Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, bu konuda ilk kez böyle bir çalıştayın yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek ilgililere teşekkürlerini iletti. İlk kez yapılan bu çalıştay, diğer taraftan sektörde köklü düzenlemeler yapılacağının da habercisi olarak görülebilir.

 
Erkoç, çalıştaydan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İkinci El’de dürüst çalışan ticaret erbabının mağduriyetinin giderilmesi ve kayıt dışılığın önlenmesi için KDV konusunda acil düzenleme yapılmasını her fırsatta dile getiriyorduk. Bakanlık yetkililerimiz ile de çeşitli görüşmeler gerçekleştirmiştik. Bu yıl içerisinde sorunun çözümleneceğinin planlanması da bizi ayrıca memnun etmiştir."