İkinci Elde Fiyatlar Yükselişt

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Sıfır otomobil ve araç fiyatlarındaki hızlı tırmanış; ikinci el araç piyasasında bereketli bir dönemin yaşanmasına neden olurken, ikinci el araçlara vatandaşlar tarafından yoğun ilginin gösterilmesi de ikinci el araç fiyatlarını yükselişe geçirdi. Uzmanlara göre 2017 yılının sonuna kadar 7 milyon civarında ikinci el araç, el değiştirmiş olacak!

ÖTV oranlarındaki artış ve döviz kurlarındaki hareketlilik derken, sıfır araç fiyatları beklentilerin de üzerinde bir artış gösterdi. Bu durum, yüksek ÖTV oranı ödemek istemeyen vatandaşları ikinci el araçlara yönlendirirken; ikinci el araçlara talebin yoğunlaşması da fiyat tırmanışını beraberinde getirdi.


İkinci El Araç Fiyatları %15 Oranında Yükseldi

 
İkinci el araç fiyatlarının yükselmesinde internet üzerinden araç alım-satımı gerçekleşen firma ve kurum sayısının her geçen gün giderek artması da oldukça önemli bir yer tutuyor.

İkinci el araç fiyatlarındaki bu artışın suni bir durum olduğunu belirten uzmanlar; fiyatın bu denli yükselmesinin ardında bütçesi yeterli olan vatandaşların araç alımlarını internet ortamından gerçekleştirmesinin yer aldığını ifade ediyor.

Fiyatların artış göstermesinde yaklaşan Kurban bayramı da önemli bir rol üstleniyor. Uzmanlara göre Kurban bayramı sırasında daha rahat ve daha konforlu araçlarda seyahat etmek isteyenler, ikinci el araç satın almaya yöneliyor. Bir kısım vatandaş ise daha düşük fiyatlarla araç satın alabilmek adına hayallerini Kurban bayramı sonrasına erteliyor. Lakin uzmanlar; araç fiyatlarında herhangi bir düşüşün olmayacağı hatta yükselişin devam edeceği yönünde de vatandaşları uyarıyor.
 

Daha Çok Otomatik Vites ve Dizel Araçlar Rağbet Görüyor


Yüksek yakıt giderleri ile ön plana çıkan dizel ve otomatik vites araçlar; rahat ve konforlu bir seyahat deneyimini garantiledikleri için düz vites araçlara nazaran daha fazla rağbet görüyor. Ancak otomatik vites ve dizel araçların fiyatları, normal araçlara göre daha yüksek rakamlarda seyrediyor. Bu durum da vatandaşın istediği aracı satın alamadan, oto pazarlardan ayrılmasına neden oluyor.
Daha çok 50.000 TL’ye kadar olan araçların satıldığının altını çizen uzmanlar; vatandaşları araca dair ekspertiz raporu almaları yönünde uyarırken, herhangi bir dolandırılma durumu ile karşılaşmamaları adına vatandaşların ödemeyi noter satışı esnasında yapmaları gerektiğinin önemle altını çiziyor.