İkinci Elde Aracın Kilometresi Ne Kadar Önemli

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Fiyat performas oranları ile birlikte sürücülere keyifli bir deneyim yaşatma ve araç sahibi olma konusunda avantajlar sağlayan ikinci el piyasası, yoğun ilgi görüyor. Araçlarını satmak isteyen kişiler, araç özellikleri ve fiyat bilgilerini belirterek alıcıların kendilerine ulaşmasını bekliyor.
 
“Bir araç sahibi olmak istiyorum fakat değişken fiyat aralıkları ne ifade ediyor?” sorusunun yanıtını arayan sürücüler, öncelikli olarak aracın yapı itibariyle sağlıklı olmasının fiyatı fazlasıyla etkilediğini bilmelidir. Özellikle kilometre aralıkları bilgisi, aracın birçok özelliğinin uzman raporundan önce tahmin edilebilmesini sağlıyor.
 
Kilometre, araç sahibi olmak isteyenlerin en çok dikkat ettiği konu başlıkları arasında yer alıyor. Kilometre bilgisi ikinci el bir aracın fiyatını doğrudan etkileyen önemli bir kriter olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre düşük kilometredeki araçların fiyatları doğal olarak yüksek olacaktır.

 

Yüksek kilometreli bir aracı almalı mıyım?

 
Bu soruya genel bir cevap vermek elbette mümkün değil. Bir aracı alıp almayacağınıza yalnızca kilometresine bakarak karar vermek pek doğru olmayacaktır. Bazı araçlar, uzun süre kullanılmasına ve uzun yollar kat etmesine rağmen performansından çok fazla ödün vermeyerek iddiasını sürdürebilir. Bazıları ise çok az kullanılmış da olsa büyük bir kaza geçirmiş ve kalıcı hasar görmüş olabilir.
 
Üstelik yalnızca kullanıma bağlı olarak değil, bazen de aracın marka ve modeline göre yüksek kilometrelerde yol kat etmiş araçlara şans verebilirsiniz. 200 bin kilometreye gelmiş bazı araçlar zaman zaman sıfıra yakın performansı ile araç sahiplerini şaşırtacak noktalarda deneyim yaşanmasını sağlayabiliyor.
 
Özetle ikinci el araçlarda arabanın markasını, durumunu ve geçerliliği olan firmalardan aldıkları garantileri de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Çünkü araçların düşük kilometreye sahip olması her zaman için temiz kullanıldığına veya uzun süre dayanıklı olabileceğine işaret değil.

 

Bana söylenen kilometre bilgisi doğru mu?

 
Araç sahiplerinin kötü niyetli kişileri de içerebilmesi göz önüne alındığında resmi bir rapor ve evrak ile birlikte aracın gerçek değerini ve bilgilerini öğrenmeden satın alma işlemini tamamlamak uzun vadede mağduriyet yaratacaktır. Bu nedenle kilometre bilgisinin mutlaka uzman bir ekip tarafından belirlenmesi gerekiyor. Doğrudan satıcının verdiği bilgi yerine, resmi ekspertiz raporunun verdiği bilgiye güvenmeniz gerekiyor. Ancak bu şekilde doğru kilometre bilgisine ulaşabilirsiniz.