İkinci El Taşıt Kredisi Avantaj Sunuyo

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araç satın almak isteyenlere baktığımızda iki farklı alıcı grubu karşımıza çıkıyor. Elindeki aracı satarak elindeki birikimi üzerine ekleyen ve nakit olarak elindekini aşmayanlar ve mümkün olduğunca iyi bir araç satın almak için ikinci el taşıt kredisi çekmeyi terci edenler.

Uygun fiyatlar ve düşük vergi oranları nedeniyle büyük ilgi gören ikinci el piyasasında, sıkça akla gelen kredi süreci nasıl işler? Hangi araçlara taşıt kredisi verilir?
 

Aracın yaşı önemli bir kriter


Bir ihtiyaç kredisi türü olan taşıt kredileri; bankaya, aracın markasına ve aracın yaşına göre değişiklik gösterir. Genel olarak araç satış fiyatının kasko değerinin %70 ya da %80’ine kadarı için kredi çekmek mümkündür. Bu bilgi, kredi çekecek olsanız dahi bir miktar birikiminizin olması gerektiği anlamına gelir.

Kredi çekebilmek için en belirleyici özellik, bankadan bankaya değişse de satın alınacak aracın yaşının belli bir aralıkta olmasıdır. Ortalama 8 yaşından genç araçlar için taşıt kredisi çekmeyi düşünebilirsiniz.
 

Kimler taşıt kredisi alabilir?


Diğer kredi türlerinde olduğu gibi taşıt kredisinde de öncelikli koşul 18 yaşını doldurmuş olmak. Başvuru aşamasında gelirinizi ve sigorta bilgilerinizi bankaya bildirmeniz gerekiyor. Kredi kullanmak için en az üç aydır devam eden bir sigortanız olması beklenir. Genellikle düzenli ödemeler yoluyla belirlenen kredi puanınız ise, kredi çekebilmeniz veya ne kadar çekebileceğiniz sorularına cevap verir.
 

Taşıt kredisi başvuru süreci


Kimlik, ikametgah kaydı, adres gösteren belge, gelir ve sigorta belgesi  ile ön başvuru yapmak gerekiyor. Ön başvuru onaylandıktan sonra bankanın istediği diğer belgelerle birlikte şubeye asıl başvurunuzu yaparsınız. Başvuru genel müdürlük onayından geçerse krediniz onaylanmış oluyor. Taşıt kredisi ipotekli bir kredi ürünü olduğundan taşıt kredisini kullanabilmeniz için araca ipotek konuluyor. İpotek işlemlerinden sonra süreç tamamlanıyor.

Başvuru yapmayı planladığınız süre içinde devam eden bir borcunuz varsa kredi çekmeniz zorlaşacaktır. Bu aşamada yaşanacak zorluğu en aza indirmenin yollarından biri maaşınızın yattığı bankadan kredi çekmek olacaktır.

Gelir beyan edemiyorsanız ya da halihazırda maaşlı bir işiniz yoksa iyi bir araştırma yapmanız gerekiyor. Bazı bankalar, gelir beyan edemeyenlere de kredi verebiliyor ya da dönemsel kampanyalarla belli koşulları sağlayanlara beklenmedik şekilde kredi verebiliyor.