İkinci El Araçta Ekspertiz Raporu Neden Önemlidir

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araçlar söz konusu olduğunda aracın durumu büyük oranda muamma olarak kalır. Bu durum araç satın almak isteyenler için caydırıcı olabiliyor. Ekspertiz raporunun önemi bu noktada ortaya çıkıyor. Çünkü ikinci el araçlar için ekspertiz raporu hazırlanırken aracın teknik analizi gerçekleştirilerek satın almayı planlayan kişilere detaylı bilgi veriliyor.

Satın almayı düşündüğünüz aracın kalitesi ve sorunlarından emin olmak için işi profesyonellere bırakıp araca dair resmi bir rapor almanız gerekiyor. Mepa İkinci El gibi kurumsal firmalar, satışa sundukları araçların ekspertiz raporunu önceden hazırlayarak bu rapora uygun şekilde garanti veriyor. Bu sayede kurumsal bir firmadan araç satın almanın avantajını da yaşamış oluyorsunuz.
 

Ekspertiz sonucu fiyata yansır


Elbette hasarlı araç asla satın alınamaz diye bir şey yok. Tercihinize bağlı olarak hasarlı aracı alıp onarmayı seçebilirsiniz. Ancak önemli olan hasarın gerçeğe uygun şekilde rapora yansımasıdır. Hasar oranına göre aracın fiyatı da düşecektir. Hasarı satıcı tamir ettirse bile bu durumun fiyata yansıtılması gerekir.

Araçların parça değişiklikleri sadece modifikasyonla ilgili olmayabilir. Aracın gövdesindeki parça değişimlerinin raporda gerektiği gibi yer aldığından emin olmanız gerekiyor. Çünkü bu tür parçaların değişimini gözle kontrol sırasında fark edemeyebilirsiniz. Satın almak istediğiniz aracın tüm parçalarının orijinal olduğu iddia ediliyorsa, bunun doğru olduğundan emin olmak için en güvenilir kaynak ekspertiz raporu olacaktır.
 

Aracın motoru ve motorla ilgili aksamına dikkat


İkinci el araçlar için ekspertiz raporu, alacağınız otomobili güvenle uzun yıllar kullanabileceğinizden emin olmanız için çok önemlidir. En çok dikkat edilmesi gereken konu ise, aracın motoru ve motorla ilgili aksamıdır. Çünkü aracın ömrünü etkileyen kısım büyük oranda budur. Ekspertiz raporu ile aracın motoru hakkında değişenlerinden sisteminin düzgün çalışmasına kadar detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Detaylı bir oto ekspertiz raporunda motorun yanı sıra otomobilin iç aksesuarları da kontrol edilir. Aracın kaportasında, tamponunda ve bagajında bir problem olup olmadığından emin olunur. Aracın elektronik sistemleri, frenlerin durumu ve aşınma derecesi incelenir. Aracın tamamında boyanın orijinal mi olduğu yoksa sonradan mı yapıldığı kontrol edilir. Aracın dosyası kontrol edilerek daha önceden bir kaza yapıp yapmadığı, yetkili bir serviste parça değiştirip değiştirmediğine dair bilgiler toplanır ve kapsamlı bir rapor sunulmuş olur.