İkinci El Araçlarda En Sık Karşılaşılan Sorunla

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araç almak çok zor ve meşakkatli bir süreç olabiliyor. Genelde vakit sıkıntısı nedeniyle bakılamayan araçlar, daha sonra alıcısını beklenmedik sorunlarla yüz yüze getirebiliyor. Ancak neye dikkat etmeniz gerektiğini bildiğinizde sorun yaşama ihtimalinizi en aza indirebilirsiniz. Peki bu sorunlardan en çok karşılaşılanları ve dikkat etmeniz gereken sorunlar hangileri?
 

Güven kilit bir noktada

 

Öncelikle alınan aracın nereden alındığı her şeyi çok değiştirebiliyor. Çoğu alıcı galerilere güveniyor ve ekspertizlerle çalışıyor. Çünkü bu şekilde alınan araçlar; internette rastgele alınan araçların aksine iki üç ay sonra sorun çıkarmıyor. Araçlar sorun çıkarsa bile galeri sahipleri alıcıları ve onların arabalarıyla ilgileniyor bu da alıcının satıcıya olan güvenini arttırıyor. Durum böyle olunca güven problemini çözmenin en mantıklı yolu aracı galeriden almak oluyor.

 

Hasar tespiti

 

İkinci el araç alırken yaşanılan en büyük sorunlardan biri araçların ağır hasarının olup olmadığının tespitidir. Bu sorunu çözmenin yolu ise ağır hasar tespitinin zaman aldığını kabul edip ilk olarak aracın ruhsatını inceleyebilirsiniz. Ruhsatta bakılması gereken şeylerin başında aracın trafiğe çıkış tarihi, plaka değişikliği ve kaskosuna ara verip verilmediği gelmelidir. Bunun dışında aracın noter kayıtları, servis kayıtları ile ruhsattaki bilgileri motor üzerinde yazan bilgilerle karşılaştırmak önemli.

 

İl dışından araç alımı

 

Eğer İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyük illerde yaşamıyorsanız il dışından araç almak zaruridir. Bu zorunluluk da zaten meşakkatli olan ikinci el araç almayı daha da zor hale getiriyor. İl dışından ikinci el araç alımında ise en büyük sorun araba sahibinin doğru bilgiler vermemesi ihtimalidir. Bu durumda alıcılar arabanın kazasının olup olmadığından, aracın yıpranıp yıpranmadığından ve bakımı için parçalarının bulunduğundan emin olmadan aracı alınmamalıdır.

 

İnternetten alınan araçların incelemesi

 
İkinci el aracı özellikle internetten alırken yaşanan sorunlardan bazıları ise kimi satıcıların araçların kilometre ayarları gibi bazı ayarları değiştirmesi ya da aracın teknik sorunlarını gizlemesi olabiliyor. Bunun önüne geçmek için yapılması gereken şey mutlaka bir ekspertizden yardım almaktır. Ekspertizden önce ise kendiniz aracın iç deformasyonundan veya motorun sesinden aracın durumunun iyi olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Bu sorunlarla karşılaşmamak için yapabileceğiniz en iyi şey, güvenilir bir bayiden alışverişinizi tamamlayarak uzun vadede kazançlı çıkmak olacak.