İkinci El Araçlarda Boya ve Değişen Parça Nasıl Anlaşılır

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araç alım ve satımlarda sıklıkla bahsi geçen değişen parça ve boya soruları sizin de kafanızı kurcalıyor mu? İkinci el bir aracın kalitesini belirleyen, kalitesi ile beraber fiyatında da diğer ikinci el araçlara göre yükseliş/azalış orantısını sağlayan değişen parça ve boya faktörünün önemi nedir? Araçların parça değişimi veya boyatılması büyük bir sorun mudur? İkinci el araçlarda boya ve değişen parça nasıl anlaşılır?
 
Araçta ufak bir çiziğin olması veya aracın bir yerinin hafif ezilmesi, hafif bir görüntü bozukluğundan başka bir sorun teşkil etmez. Ancak bazı durumlarda araçlar çok büyük hasar görmüş olabilir. İyi bir usta aracın değişimlerini kusursuz bir şekilde gerçekleştirerek aracı sahibine teslim edebilir ama kötü bir usta tarafından baştan savma bir şekilde yapılmış bir durum söz konusu ise bu aracın değeri oldukça azalacaktır. O yüzden ağır ya da hafif hasar almış ve değişeni olan bir araç satın alacaksanız güvendiğiniz bir ustaya arabayı gösterip, öyle satın almanızı öneririz.

 

Hasarlı Araçlar Nasıl Boyanır?

 
Hasar görmüş aracın hasarlı yerleri genellikle uzman kişiler tarafından kolayca tespit edilir. Göçük, derin çizik ve benzeri hasarlar varsa bunlar giderilmeye çalışılır. Bu işlemi yapabilmek için macun kullanılır ve dolgu yapılır. Bu işlemden sonra araç boyanmak üzere boya fırını adı verilen ve toz gibi boyaya zarar verecek maddelerden arındırılmış bir alana yerleştirilir. Boya ustası tarafından her tarafı eşit olacak şekilde boyanır. Boya kuruyunca işlem tamamlanır. Tercihe göre cila kullanılabilir.

 

Değişen Parça ve Boya Nasıl Anlaşılır?

 
Eğer araçta yapılan işlemde işçilik kötüyse aracın boyatıldığı net bir şekilde görülür. Genel olarak bu tip kötü işçilik durumlarında boyanmış parça ve boyanmamış parça arasında ton farkı görülür. Eğer iyi bir işçilik söz konusu ise parçaların birleşme noktalarında kaynak izine benzeyen kalıntıların olup, olmadığına bakılır. Ancak gelişen teknoloji iyi ustalık nedeniyle bu izleri de görmeme olasılığınız vardır. O yüzden daha kesin sonuç için boya ölçüm cihazı kullanmak en iyisi olacaktır. Araçlarda değişen parçayı anlamanın en iyi yolu ise aracı eksperize sokmak ve aracın her türlü dökümüne net bir şekilde sahip olmaktır. Satışa sunulan araçlara hakkında aklınızda hiçbir soru işareti kalmaması için Mepa İkinci El aracın ekspertiz raporunu ve tüm kontrollerini resmi dokümanlarla aday alıcılara sunar.