İkinci El Araç Takas Sırasında Dikka

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araç satın almak isteyenler için büyük avantaj sunan takas imkanı kolaylık sunuyor. Elindeki aracı istediği başka bir araçla takas etmek isteyenler için en önemli konu ise kendi aracına doğru değeri biçmek. Her marka ve modelin takas edilebildiği ikinci el piyasasında araçların ekspertizi, yaşı ve kilometresi değeri belirleyen en önemli etkenler olarak karşımıza çıkıyor.

İkinci el aracını satıp kendine yeni bir araç satın almak isteyenler için takasın en büyük avantajı, yapılan işlemlerin en aza inmesi sayılabilir. Özellikle kurumsal bir bayi üzerinden araç takası, büyük rahatlık sunuyor.


Araç takas işlemleri nasıl yapılır?


Araç takas etmek isteyenler için işlem, takas edilecek aracın değerinin belirlenmesiyle başlar. Bunun için satın alma işleminde olduğu gibi ekspertiz raporu en önemli belgedir. Bu belgeye göre aracın hasarı belirlenir. Ekspertiz raporu dışında aracın markası, modeli, yaşı ve kilometresi en belirleyici noktalardır.

Aracınızı takas ettiğiniz zaman satış yapmaya göre düşük miktarda da olsa fiyat farkı ortaya çıkabilir. Bunun sebebi, sizin adınıza daha fazla işlemin gerçekleştirmesidir. Yani, aracınızı takas ettiğiniz bayi sizin için hatırı sayılır formaliteleri gerçekleştirerek işinizi büyük oranda kolaylaştırır. Bunun karşılığında yapılan emek için bir pay ayrılabilir.

Üstelik, kurumsal bir firmada gerçekleştirilen takas işlemleri için size güvence verilir. Belli bir garanti karşılığında yapılan takas, aracınız karşılığında edineceğiniz araç ve aracınıza biçilen değer konusunda sizi koruma altına alır. Böylece işlem gerçekleştikten sonra, herhangi bir itirazınız olursa muhatap bulabilirsiniz. Bu da büyük sorunlarla karşılaşabileceğiniz bir işlem konusunda önemli bir fark yaratır.


Dolandırıcılara dikkat edin


Diğer taraftan bireysel olarak aracınızı satmak istediğinizde, alternatif yollardan bulabileceğiniz bir alıcı da sizin için risk unsurudur. Satış için ödenecek miktarı alıp alamayacağınız, aracınızı gerçekten ederine satıp satmadığınız konusunda içiniz rahat olabilir.

Özellikle çok eski olmayan aracını takas etmek isteyenler için dolandırıcılık çok daha yüksek seviyelerde tehlike arz edebilirken, kurumsal firmalar aracılığıyla takas yapmak gerekir. Yalnızca işinizi kolaylaştıran ve sizinle işbirliği yapan firmaları değil, takas sonrasında da destek alabileceğinizden emin olduğunuz firmaları da seçmeniz önem taşıyor.