İkinci El Araç Satın Almanın 5 Güvenli Yol

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araç almak sıfır araçlara kıyasla hesaplı olduğu için sıkça tercih edilir ancak belli riskleri de beraberinde getirir. Bu yüzden ikinci el araç almanın püf noktalarını bilmekte fayda var. Eğer dikkatli olursanız ikinci el araç almanın avantajlarının tadını çıkarabilirsiniz.

 

Piyasaya hakim olun

 
İkinci el araç almadan önce galerilerdeki ve internet ilanlarındaki ortalama fiyatlara mutlaka bakmalısınız. Çünkü araç satıcıları da pazarlık olasılığını düşünerek talep ettikleri ücreti şişirebiliyorlar. Resmi kurumların çeşitli modeller için yayınladığı kasko değerlerini gözden geçirin.

 

Sıfatların güvenilirliğin önüne geçmesine izin vermeyin

 
“Doktordan satılık”, “memurdan satılık” gibi ibareler ikinci el araç satıcıları tarafından olumlu bir izlenim yaratmak amacıyla sıkça kullanılıyor. Meslek grupları temel bir ipucu verse de bunların çok fazla arkasından gitmeyin.
 
Aracın temiz kullanıldığı varsayımıyla istenen yüksek meblağlara rağmen bu ibarelerde her zaman doğruluk payı bulunmayabiliyor. Şahısların beyanından ziyade kendiniz araştırıp güvendiğiniz galerilerden alınacak araçlar daha az risk taşır.

 

Almak istediğiniz aracın sicilini iyi araştırın

 
Piyasada ticari taksiden dönüştürülen ve kilometre göstergeleri değiştirilen pek çok hileli araç var. Ruhsat bilgilerinin, ruhsat üzerindeki şase ve motor numaralarının arabadakiyle aynı olup olmadığına mutlaka dikkat edin.
 
Kaza durumu da bir diğer önemli faktör. Plaka sorarak kaza sorgulama hizmeti veren çeşitli operatör servisleri var. Aracın kazalı olup olmadığını mutlaka kontrol ettirin.

 

Parçaları kontrol ettirin

 
İkinci el aracın temel donanımının iyi olması hayati önem taşıyor. Motorun genel görünümü ve çıkardığı sesler, fren sistemi çok önemli. Almayı düşündüğünüz aracın şasesinin durumu, boya kalınlığı, döşemeleri, otomatik şanzımanı, lastiklerinin kalitesi ve uygun boyutta olup olmadığı ve diğer çeşitli parçaların orijinalliği kontrol edilmeli.
 
Aracı önce dıştan kontrol edin ve sürmeyi denediğinizde araçtan gelen seslere kulak verin.

 

Ekspertiz merkezine gidin

 
Kendiniz otomobilden anlayan, dikkatli bir alıcı olabilirsiniz ancak işleri kurumsallaştırmakta yarar var. Alacağınız aracı servislerde bulunan ekspertize sokun.
 
Servise giderek sizin ilk etapta gözünüzden kaçabilen sorunları fark edebilecek otomobil uzmanlarıyla muhatap olmuş olursunuz. Noterle anlaşmalı ekspertiz merkezleriyle çalıştığınızdan kesinlikle emin olun.