İkinci El Araç Satın Almanın 5 Avantaj

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Güzel bir araç sahibi olmak, kendi aracımız ile gönlümüzce seyahate çıkmak, dolmuş ya da taksiye binme zorunluluğundan kurtulmak; şüphesiz ki hepimizin en büyük hayalleri arasında yer alıyor. Ancak çoğumuz iş araç satın alma boyutuna geldiğinde sıfır araç mı yoksa ikinci el araç mı satın alacağımız hususunda ikileme düşüyor; karar verirken epey bir zorlanıyoruz.
 
Bu yazımızda ikilemde kalan ve araç sahibi olmak isteyenler için ikinci el araç satın almanın 5 avantajından bahsetmek istedik. İşte; ikinci el araç satın almanın sıfır araç satın almaya nazaran daha avantajlı olmasının en önemli nedenleri:

 

İkinci el araçların daha uygun fiyatlı olması

 
Sıfır araç fiyatlarının her geçen gün daha da yükseldiği son zamanlarda çoğu kişi; ikinci el araç satın almaya yöneliyor.
 
Sizler de ikinci el araç tercihinde bulunarak; dilediğiniz model otomobile oldukça makul bir fiyata sahip olabilir; bir diğer deyişle bütçenizi gözetebilir ve kaliteyi ucuza satın alabilirsiniz.

 

İkinci el araçların daha kolay elden çıkarılabilmesi

 
Sıfır araçlara göre daha kolay bir şekilde elden çıkarılabilen ikinci el araçlar; sahibinin zarar etme gibi kötü bir durum ile karşılaşmasına da neden olmuyor.
 
Hatta uygun bir fiyata satın alınan ikinci el araçlar; birkaç bakım ve tamir işleminden sonra eskisinden daha sağlam ve bakımlı bir forma kavuşarak tekrar satılabiliyor. Üstelik ikinci el araç sahibi aracını satarken zarar etmediği gibi ciddi anlamda bir kar da elde edebiliyor.
 

İkinci el araç satın alırken pazarlık şansınızın bulunması

 
Galeride satılan sıfır bir otomobili satın alırken maalesef ki herhangi bir indirimden yararlanma gibi bir lüksünüz bulunmuyor. Ancak söz konusu ikinci el otomobil olduğunda araç sahibi ile pazarlık yapabiliyor ve fiyatı bir miktar da olsa indirebiliyorsunuz.
 
Yani ikinci el araç satın alabilmek size indirim ve pazarlık fırsatını değerlendirme şansı tanıyor.
 

İkinci el araçların vergilerinin daha düşük olması

 
Sıfır araç satın almak isteyen kişiler; ilerleyen süreçte ÖTV, motorlu taşıtlar vergisi gibi pek çok vergiyi ödemek zorunda kalıyor. Oldukça yüksek rakamlarda seyreden bu vergiler; araç sahibini zaman zaman zor durumda bırakabiliyor.
 
Oysaki ikinci el araç satın aldığınızda sıfır araca göre kat ve kat daha düşük bir vergi ödeme yükümlülüğü ile karşılaşıyorsunuz.
 

İkinci el araçların sahibine yatırım imkanı sunması

 
Sıfır araçlarda hiçbir şekilde söz konusu olmayan yatırım imkanı, ikinci el araç piyasasında varlığını sürdürmeye devam ediyor. Öyle ki pek çok kişi; ikinci el araç alım-satım işleri ile ilgilenerek; kısa sürede ciddi anlamda kazanç sağlayabiliyor.
 
Sizler de uygun fiyata satın aldığınız bir aracı daha yüksek bir fiyata satabilir; oldukça cazip olan bu yatırım fırsatını değerlendirebilirsiniz.