İkinci El Araç Satın Almanın 3 Vazgeçilmez Avantaj

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Araç satın alma kararı veren birçok kişi ilk aşamada önemli bir soruyu kendilerine sorar. Sıfır araç mı ikinci el araç mı? Her iki türün de kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Ancak bu yazıda ikinci el araç satın almanın 3 vazgeçilmez avantajı konusunda konuşacağız.
 
İkinci el araç satın almak istiyorsanız, bu piyasanın sunduğu avantajlara göz atmadan araç satın almayın.

 

Sıfır Araca Göre Vergi Avantajı

 
İkinci el araçların yeni sahiplerine sağladığı en büyük avantaj tartışmasız olarak araçla ilişkili her türlü vergi. Özelikle de motorlu taşıtlar vergisi. Kullandığınız aracın yaşı arttıkça ödemeniz gereken yıllık motorlu taşıtlar vergisi azalıyor.
 
Aynı zamanda yapılan yeni katma değer vergisi (KDV) yasaları uyarınca ikinci el araç alım ve satımlarında daha az vergi ödenecek. KDV indirimi satıcı tarafı ilgilendirse de ödenecek verginin azalması ikinci el araçların fiyatlarına da yansıyor.

 

Daha Uygun Fiyata Araç Satın Alabilme

 
İkinci el araç satın almanın en büyük avantajı kesinlikle maddi yönden. Sıfır araçların fiyatlarının zirveleri gördüğü ekonomik koşullarda, ikinci eller birçok kişinin hayalinde araca kavuşmasına yardımcı oluyor.
 
Günümüzde dizel veya benzinli fark etmeden sıfır bir araç almak için ciddi bir birikime ihtiyaç var. Birçok durumda insanların bu birikimi yapması kısa sürede mümkün değil. İkinci el piyasası ise insanların beğendikleri araçlara uygun fiyatlara kavuşmasını sağlıyor.

 

Beğendiğiniz Markanın Bir Üst Modelini Satın Alabilme

 
Sıfır araç alınacağı zaman, bu araçların fiyatlarından dolayı bazı özellikler olmasa da olur denebiliyor. Fakat hayalini kurduğunuz açılır tavana ya da bir üst modele ikinci el araç satın alarak kavuşmak mümkün.
 
Markaların bir ya da iki sene önce çıkmış modelleri, sıfırlarla karşılaştırıldığı zaman uygun fiyatlara satılıyor. Eğer beğendiğiniz modelin kasası birkaç yıl içerisinde değişmeyecekse, ikinci el olanı almak çoğu durumda daha avantajlı.
 
3 vazgeçilmez avantaj bir araya geldiğinde, ikinci el araç satın alma cazip bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. İkinci el piyasasının hareketliliği ve neredeyse aranan tüm marka ve modellerin kolaylıkla bulunması da tüketicileri bu piyasaya yönlendiriyor.