İkinci El Araç Satın Almak İçin En İdeal Dönem Hangisi

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Sıfır araç piyasasının en az beş katı büyüklüğünde olan ikinci el araç araç piyasası, araba almak isteyenler için bulunmaz fırsatlar sunabiliyor. Ancak her alışveriş gibi araç alışverişinde de dikkat etmeniz gereken unsurlar var. Bu unsurların en başında ise ucuz ve kaliteli araç bulmak geliyor. Aracın bu özelliğini etkileyecek şeylerin başında ise aracı alacağınız dönem olabilir.
 
Peki ikinci el araç alımı için en uygun dönem hangisi?
 

En ideal dönem

 

İkinci el araba satın alan herkes hem kaliteli hem de ucuz araba almak ister. Bunun içinse ne zaman alım yapması gerektiğini araştırır ve uygun zamanı gözler. Ucuz ve kaliteli araç almak için belli dönemler öne çıkabilir. Bu dönemleri tespit etmek ve ikinci el araç satın almak için doğru araştırmayı yapmak büyük önem taşır.

 

Özellikle sonbahardan kışa ilerlerken araç piyasasında bir durgunluk olduğu en yaygın bilgiler arasındadır. Bu bilginin kısmen doğru olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü genellikle bir sonraki yıl için alınan araçların hazırlıkları tamamlanmış ve işlemler bitmiştir. Ancak tam bu sırada araç satmayı düşünen insanlar, piyasadaki durgunluğu fırsata çevirmek araç satmak isteyebilir. Yani piyasa kendi dengesini bu şekilde her dönem sağlar.

 

Kış mevsimi ikinci el araç almak için son derece uygun dönemlerden biri olabilir. Çünkü bu dönemde fazla araç ihtiyacı olmaz, firmalar çeşitli indirimler yapar. Bu faktör ikinci el araç almak için size büyük kolaylık sağlayacaktır. Diğer taraftan yaz aylarında veya ilkbaharda piyasada daha çeşitli araç bulmak mümkün olabilir.

 

2.el araç alımında dönemsel değişmeler

 

Dünyamızın globalleşmesi ile beraber döviz hareketleri ülkemizdeki bütün piyasaları etkiliyor. Etkilenen bu piyasalardan biri de ikinci el araba piyasası. Bu yansıma ise sıfır araçların fiyatları aracılığı ile oluyor. Sıfır araç fiyatları yükselince ikinci el araç fiyatları da yükseliyor. Ancak fiyatlar çok yükseldiği zaman, ikinci elde kolayca satış yapmak isteyen satıcılar çeşitli indirimler ve kampanyalarla durumu alıcı için de avantaja çevirebilir.

 

Doğru karar ne?

 

İkinci el araç alımının her ne kadar belli bir dönemde daha ucuz ve kaliteli olacağı düşünülse de doğru, güvenilir ve ekonomik bir araçla her dönemde karşılaşabilirsiniz. Yani ikinci el araç almak istiyorsanız fiyatları ve piyasayı her dönem araştırarak doğru araca ulaşabilirsiniz.