İkinci El Araç Satın Almak İçin 3 Geçerli Sebe

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Arabanız belki de hayatta en çok harcama gerektiren malvarlığınız olabilir. Yepyeni bir araba satın almak belli başlı avantajlar sunar. Tertemiz görünüşü ve sürüş performansı gerçekten etkileyicidir. Yine de tüm bunlara karşılık insanlar büyük oranda ikinci el araç kullanmayı tercih ediyor. Peki neden?
 
İkinci el araç kullanmanın birçok avantajı var. Ve bu avantajların neredeyse hepsine daha az masrafla ulaşıyorsunuz. Daha düşük etiket fiyatından daha ucuz sigorta masrafına, daha az değer kaybına kadar birçok konuda avantajı sunan ikinci el araçları satın almak için pek çok sebep sıralayabiliriz. Eğer aracı alacağınız işletmeye veya kişiye güvenebiliyorsanız ikinci el araç almak çok daha mantıklı bir hale geliyor.
 
Özellikle kurumsal ve güvenilir firmaların aracılık hizmetiyle adeta yeni bir araç alır gibi güvenle ikinci el araç alabilirsiniz. İşte sizler için ikinci el araç almanın 3 avantajı.

 

Aracınızı daha ucuza alırsınız

 
İkinci el araç almak her zaman daha hesaplıdır. Biliyoruz ki sıfır araç almak güvenilirlik ve temizlik bakımından daha cazip geliyor. Ancak aslında temiz bir ikinci el araç almak sizi binlerce lira fazla ödemekten kurtarıyor. Ülkemizde sıfır araç almanın ciddi fiyatlara mal olduğu bu dönemde ikinci el araç alırsanız bütçenizi ciddi derece rahatlatmış olursunuz. İşte bu nedenle 2018 model bir Renault Megane model araca vereceğiniz yaklaşık 120-150 bin TL’ye 2016 model ikinci el Peugeot 3008 araç alabilirsiniz.
 

Aracınızın vergisi azdır

 
Aracınızın yaşı arttıkça yıllık ödeyeceğiniz vergisi de azalır. Bu vergi yeni araçlarda gerçekten yüksek meblağlara ulaşıyor. Çoğu durumda 1-3 yaşındaki araçlara ödeyeceğiniz vergi, 7-11 yaşındaki araçlara ödeyeceğiniz vergiden belki iki kat fazla olmaktadır. Ayrıca aracınızın motoru ne kadar büyükse bu fark da o kadar açılıyor.

 

Aracınızda değer kaybı azdır

 
Kontağı çevirdiğiniz anda 3-5 bin TL arasında değer kaybı yaşayan sıfır araçlar bir senenin sonunda yaklaşık %10-15 değer kaybı yaşarlar. Bu nedenle sıfır aracınızı kısa süreli kullanımınızdan sonra satmak sizi zarar ettirecektir. İkinci el aracınızı satarken bu değer kaybı oldukça azalır. Hatta bazı durumlarda bu satıştan zarar değil kâr bile elde edebilirsiniz. Zira ikinci el piyasası oldukça değişken ve tüketicinin yani sizin lehinize işleyen bir piyasadır. Bu nedenle aracınızı değiştirirken veya satarken değer kaybınız oldukça az olacak ve bazı durumlarda hiç olmayacaktır.