İkinci El Araç Satın Almak Artık Daha Güvenl

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araç satın almak yeni uygulamayla daha güvenli hale geliyor. İkinci el araç için ekspertiz raporunun daha güvenilir olması için belirlenen tarih Nisan 2019. Nisan ayından itibaren ikinci el araç alış satış işlemlerinde gerekli belgelere yetkili ekspertiz merkezi raporu da eklenmesi zorunlu olacak.
 

İkinci el araç almak güvenli mi?

 
Bu soruyu ikinci el araç satın almayı planlayan herkes soruyor. Aracın gerçek kilometre ve hasar bilgisinin gizlenme olasılığı, ikinci elde güveni sarsıyor. Bu konuda atılan önemli adım, ikinci el araç satın almak isteyenlerin beklentisini büyük oranda karşılayacak.
 
Alıcının endişesini giderecek yenilik, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı tasarı 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe giriyor. Böylece ikinci el araç satış işlemlerinde gerekli belgeler arasına yetkili ekspertiz merkezi raporu da ekleniyor.
 

2018 yılında ekspertiz raporu zorunlu oldu

 
Şubat 2018 yılında yapılan düzenlemeler sonucunda ikinci el araç alırken TSE standartlarına sahip işletmeler için ekspertiz raporu almak zorunlu hale gelmişti. Ekspertiz raporu ile temiz ikinci el araca güvenle sahip olmak mümkün olurken, yeni uygulama bu güveni pekiştiriyor.
 

İkinci el araçta ekspertiz raporu nedir?

 
Konusunda uzman ve yetki sahibi bir kurum tarafından hazırlanan inceleme raporuna ekspertiz raporu denir. Ev için, araba için, arsa için, teknik cihazlar için, iş yeri için ve daha pek çok alanda kullanılmak üzere ekspertiz raporları hazırlanabilir. İkinci el araçta ekspertiz raporu ise, bu konuda inceleme raporu hazırlamaya yetkilendirilmiş kurum tarafından yapılan incelemenin sonucunu sunuyor.
 
İkinci el araç satın almaya karar verdiğinizde dikkat etmeniz gereken pek çok değişken var. Bu konuda size fikir vermesini umduğumuz “Adım Adım İkinci El Araç Alma Rehberi” yazımıza bir göz atın.
 
İkinci el araç satın almak için yola çıkanların kafasında benzer sorular vardır. Araç kazalı mı, araç kaç km yapmış, aracın gizlenen bir değişeni var mı, bu fiyat uygun mu? İlgili yazımızda bu sorularınıza cevap bulabilirsiniz.
 
Güvenle araç satın almak için Mepa İkinci El online araç galerisindeki seçenekleri incelemeyi unutmayın.