İkinci El Araç Satın Alırken Test Sürüşü Size Hangi Bilgileri Sunar

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araç satın almadan önce mutlaka test edilmeli ve denetlenmelidir. Tüm kullanılmış arabalar aynı değildir ve ne yazık ki bazılarının zararı faydasından fazla olabiliyor. Bununla birlikte bunu dışarıdan bakarak görmek neredeyse imkansız. En doğru kararı verebilmek için mutlaka sürücü koltuğuna oturmanız, motor için bir fikir edinmeniz ve mekanik olarak sağlam olduğundan emin olmanız gerekir.

İkinci el araç satın alırken test sürüşü yapmak aracı çalıştırmak, etrafta bir tur atmak ve frenlerin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek kadar basit değildir. İkinci el araç satın almadan önce test sürüşü yapmayı kesinlikle ihmal etmemeniz gerekiyor. Bununla birlikte, anahtarı bile çevirmeden önce sürücü koltuğuna oturduğunuzda birkaç şeyden emin olmalısınız. Peki, ikinci el araç satın alırken test sürüşü size hangi bilgileri sunar?

Test sürüşü sırasında neleri kontrol etmelisiniz?


Koltukları kontrol edin. herhangi bir pas, çizik ve ezik bulunup bulunmadığını araştırın.

Tüm elektriklerin (ışıklar, pencereler) çalışıp çalışmadığını kontrol edin ve (varsa) klimayı çalıştırmayı deneyin.

Bütün panellerin mükemmel uyum gösterdiğinden emin olun. Aksi takdirde, araba kaza geçirmiş olabilir.

Ön camı unutmayın – kırık veya çatlakları onarmak için yüzlerce lira harcamanız gerekebilir.

Lastiklerinin, halı ve koltukların aşırı aşınması, arabanın göründüğünden daha eski olduğunun bir göstergesi olabilir.

Güneşliklerin iyi çalıştığını, ayna kapaklarının düzgün şekilde hareket ettiğini ve ışıkların çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
El freninin bir kol dayaması veya emniyet kemeri kelepçeleri tarafından engellenmediğinden emin olun.

Kör noktaların kontrol edin. Herkes aynı boyda değildir ve biri için çok faydalı olan şey diğer bir kişinin sürüşünü zorlaştırabilir. Örneğin, araba kullanan uzun boylu bir kişi, daha kısa bir kişiden daha iyi bir görüşe sahip olabilir veya tam tersi olabilir. Kör noktaları iyi göremiyorsanız, tehlikeli olabilir.

Orta konsol kadranları ve anahtarları ile oynayın ve bunların hepsinin çalıştığından veya karmaşık bir konumda olmadığından emin olun. Aracınız hareket halindeyken kaloriferinizi çalıştırmak isterseniz, doğru kadranı bulma konusunda karışıklığa neden olmak istemezsiniz.

Herhangi bir sorun keşfederseniz, iki seçeneğiniz var: Bu sorunlar eğer onarılabilecek seviyedeyse, istenen fiyatı indirmeye çalışabilirsiniz. Çünkü sonrasında onarım işlemleri için para harcamanız gerekecek. İkinci seçenekse bu aracı satın almamak olacak.