İkinci El Araç Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Yeni araçların yüksek fiyat etiketi ve hızlı amortisman oranı nedeniyle pek çok tüketici ikinci el araç satın almayı düşünüyor. Kullanılmış bir arabaya yatırım yapmak mantıklı bir seçenek olsa da, alıcıların seçimlerini iyi yapması gerekiyor. Çünkü gizli hasar ile satılan ikinci el otomobil, masum alıcılar için yüksek maliyetli olabilir.

Bu nedenle ikinci el araç satın almadan önce beğendiğiniz aracı kontrol ederken şunlara dikkat etmeniz gerekiyor:

Aracın Dış ve İç Kısmına Dikkatle Bakın


Aracın iç ve dış kısımları, değeri için büyük bir rol oynayabilir. Aracın dışındaki herhangi bir onarımla birlikte iç döşeme dikkatle kontrol edilmelidir. Elbette bu küçük bir onarım gören aracın alınmaması gerektiği anlamına gelmiyor. Ancak dışın profesyonelce onarıldığından ve sonuçların gözle görülemez olduğundan ya da gözle görülür onarımın fiyatı gerektiği kadar düşürdüğünden emin olun. emin olmaya çalışın. Kaputu her zaman açın, motora ve parçalara iyi bakın. Kirli ve paslanmış parçalar, yolda sorun yaşayabileceğinizin güçlü bir göstergesi olabilir.

Test Sürüşü Yapın


Araç satın almaya karar verdiğinizde farklı zeminlerde test sürüşü yapmak en doğru kararı vermenize yardımcı olur. Test sürüşü sayesinde farklı ortamlarda, aracın nasıl tepki vereceğini ve nasıl performans gösterdiğini anlayabilirsiniz. Toprak yollarda, aracın kayıp kaymadığını ve keskin dönüşleri nasıl aldığını hissedebilirsiniz. Frenlerin durumu hakkında da bir fikir edinir ve karayolu üzerinde bir sürüş yaparak motorun sorunsuz çalışıp çalışmadığını görebilirsiniz. Deneme sürüşünde gözlerinizi ve kulaklarınızı açık tutun. Alışılmadık motor veya fren sesleri ile araçtaki tüm elektronik cihazların düzgün çalışıp çalışmadığına dikkat edin.

Sızıntı Testi yapın


Sıvı sızdıran herhangi bir araba genellikle gerekli bir onarım için kırmızı bayraktır. Test sürüşüne çıkarken, yolda temiz bir alanda park etmek için bir dakikanızı ayırın ve arabayı en az 30 saniye çalıştırın. Ardından aracı hareket ettirin ve herhangi bir sızıntıya karşı gözle muayene yapın. Siyah sıvı, yağ sızıntısının bir göstergesi olabilir; yeşil sıvı, antifrizde bir sızıntı gösterebilir ve pembe sıvı, şanzımanda bir sızıntı olduğunu anlamına gelebilir.