İkinci El Araç Satın Alırken Nasıl Kazançlı Çıkarsınız

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Yılın başında, ikinci el araçlarla ilgili araştırmalara başlamak, daha iyi bir seçim yapma olasılığınızı arttırır. Yılın ilk günlerini geride bıraktığımız bu dönemde, ülke genelindeki tüm bayilere yeni araçlar girmeye başladı bile. Özellikle yeni araçları ikinci el satın almak isteyenler için bugünler büyük fırsatlar sunuyor.
 
Satıcılar için de son derece ideal ve hareketliliğin yoğun olduğu yılın ilk zamanlarında ikinci el araç alıcısının bu alışverişten kazançlı çıkmak için bazı noktalara dikkat etmesinde fayda var.
 

Satacak bir arabanız olmaması sorun değil

 
Eğer halihazırda olan aracınızı satıp yenisini almak yerine birikiminizi kullanarak ikinci el araç satın almayı planlıyorsanız tedirgin olmanızı gerektiren bir şey yok. İşlem sizin için çok daha basit. Yalnızca elinizdeki paranın karşılığını en iyi şekilde verecek aracı bulmanız gerekiyor.
 
Siz de bu kişiler arasındaysanız yapacağınız en iyi şey beklentilerinizi ve ihtiyaçlarınızı iyi analiz etmek. Bu sıralar en çok satan araçlar ya da en popüler araçlara değil, ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayacak araçları bulmaya çalışın. Bu da kendi koşullarınızı doğru değerlendirmekle mümkün. Böylece tasarruf edebilirsiniz.
 

Kurumsal firmalara danışın

 
Evet, internette aradığınız zaman çok sayıda sahibinden satılık ikinci el araç bulabilirsiniz. Ancak bu araçların durumundan hiçbir zaman tam olarak emin olamazsınız. Üstelik alışveriş sonrasında bir sorunla karşılaştığınızda karşınızda sorununuzu çözmeye çalışan bir muhatap bulamayabilirsiniz.
 
Yaygın düşüncenin aksine galeriler yalnızca sıfır araçlar için değildir. İkinci el araç satın alırken kurumsal firmaları tercih ettiğiniz zaman buradaki uzmanlar ihtiyaçlarınızı giderecek en uygun aracı bulmanıza yardımcı olur. Ayrıca verdiği bilgiler doğrultusunda belli süre için garantiye de sahip olursunuz. Yani güven içinde bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz.
 

Araca dair resmi bilgileri isteyin

 
Teknolojinin gelişmesi bugün ikinci el araç alıcısı için de büyük imkanlar sunuyor. Çünkü resmi olarak geçerli ekspertiz raporunun yanı sıra pek çok bilgiye internet ya da telefon üzerinden kolayca ulaşabiliyorsunuz.
 
Satın almak istediğiniz aracın plakasını yazarak tüm operatörler için 5664’e gönderdiğiniz zaman hasar geçmişini görebilir, PARCA yazıp bir boşluk bırakarak aracın plakasını yazarak aynı numaraya gönderdiğinizde aracın değişenlerini öğrenebilirsiniz. Böylece güvenli ve kazançlı bir alışverişe bir adım daha yaklaşmış olursunuz.