İkinci El Araç Satın Alırken Kurumsal Firmaları Tercih Edi

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Sıfır araç fiyatlarındaki artış, sıfır araç satın almanın getirdiği ÖTV, motorlu taşıt vergisi vb. ekstra maliyetler yüzünden giderek daha da büyüyen ikinci el pazarında her geçen gün bireysel ve kurumsal hizmet veren satıcıların sayısı yükseliyor.
 
İkinci el araç piyasasına adım atan yeni firma ve kurumların yanı sıra kar elde etmek amacıyla araç alım-satım işlemleriyle bireysel olarak ilgilenen pek çok kişiye de sıklıkla rastlayabiliyoruz. Bu durum ise alıcının ikinci el aracını kurumsal firmadan mı yoksa bireysel satıcıdan mı satın alması hususunda ikileme düşmesine neden oluyor.
 
Bu yazımızda yakın bir zamanda ikinci el araç satın almayı düşünenler için neden kurumsal firmaları tercih etmeleri gerektiğinden kısaca bahsetmek istiyoruz.
 
İşte; ikinci el araç satın alırken kurumsal firma tercih etmenin avantajları:

Dolandırılma riskiniz olmaz

 
Çok sayıda bireysel satıcının yer aldığı bu piyasada maalesef ki kötü niyetli satıcıların sayısı yadsınamayacak kadar çok! Boyalı ya da hasarlı aracını elinden kısa bir sürede çıkarmak, bir diğer deyişle elindeki araçtan kurtulmak isteyen kişiler; araçlarının hasarsız ya da boyasız olduğunu iddia ederek, alıcıyı kandırma yoluna başvurabiliyor.
 
Kötü niyetli kişilerin bu oyununa maruz kalmamak adına aracınızı mutlaka kurumsal firma ya da galerilerden satın almanızı öneriyoruz.

Araç ekspertiz raporu ile uğraşmak zorunda kalmazsınız

 
Aracın başta motor durumu ile ilgili olmak üzere pek çok parçası hakkında detaylı bilgi veren araç ekspertiz raporu; aracınızı kurumsal firmadan satın almayı tercih ettiğinizde ücretsiz bir şekilde size sunuluyor. Yani ayrıyeten ekspertiz raporu alma yükümlülüğü ve prosedürü ile uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.

Herhangi bir aksilik yaşadığınızda karşınızda yasal muhatabınız olur

 
Aracı satın aldıktan sonraki süreçte araçta hasar ya da herhangi bir konuda eksiklik tespit ettiğiniz ve yargıya başvurmaya karar verdiğiniz durumda kurumsal bir firma ile alış veriş yaptığınız takdirde karşınızda yasal muhatap bulabilirsiniz. Ancak; aynı aracı aracını satan bir kişiden satın aldığınızda maalesef ki karşınızdaki kişi muhatabınız değildir.
 
Bu yüzden ikinci el araç alışverişinizde seçiminizi mutlaka kurumsal firmalardan yana yapmanızı öneriyoruz.