İkinci El Araç Satın Alırken Ekspertiz Raporu Size Hangi Bilgileri Verir

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araçlara olan talep oldukça yüksek, pazar gün geçtikçe daha da güçleniyor. Bu rağbet size şoför koltuğunun kapısını açtığı gibi piyasada birçok dolandırıcılığa da kapı açabiliyor. İstediğiniz ikinci el aracı satın almadan önce elinizden gelen her şekilde arabayı inceleyebilir ve sorun olup olmadığına bakarsınız; ancak gözlemleyebildiğiniz kısım arabanın makyaj kısmıdır.

Aracı bir dahiliye doktoru gibi çözecek, ona teşhis koyacak olan ise oto ekspertiz firmaları ve onların işlerinde ehil personelleridir. Size göre problemi olmayan araç sizi yarı yolda bıraktığında ve hasarlı araca gereğinden fazla yatırım yaptığınızı anladığınızda çok geç olur. O yüzden en baştan aracı okumakta fayda vardır. İşte bu noktada ekspertiz raporu önemlidir. Ekspertiz raporu size aracın gözle görülmeyen kusurlarını söyler, aracın geçmişindeki tüm hasar bilgilerini ve aracın mekanik durumunun bilgisini verir.

Ekspertiz raporunda hangi bilgiler yer alır?

Profesyonel test cihazları kullanılarak uzman teknisyenler tarafından özenle yapılan bu testler alıcıya detaylı bir şekilde; aracın ciddi hasar alıp pasta ve ciladan geçip geçmediği, boya kalınlığı, fren ve balatalarının yıpranma durumu, akü ve elektrik durumu, lastiklerin derinlik ölçümü, arabanın kaç kilometre yapmış olduğu, gösterge arızaları veya değişen parçalar, motorun görülmeyen herhangi bir arızasına karşı motor çalıştırma testi ve alışılmadık gürültü tespiti, ön boşluk testi, kaporta hasar geçmişi, kaporta bütün inceleme, aracın sapma yapıp yapmadığını inceleyen yol testi, yanal kayma tespit sürüşü, ylektronik komut sisteminde karmaşa olup olmadığı, egzoz arızası ve gürültüsü, mekanik ve elektronik sistemlerin düzgün çalışıp çalışmadığı, direksiyon tutuş ve sabitleme performansı, kalkış süspansiyon, iç/dış aksam, alt gövde hasarı olup olmadığı bilgilerini verir.

Bu bilgilerin hepsini veya öğrenmek istediğiniz daha spesifik araç bölgelerini teste tabi tutturup teknik açıklamalı ekspertiz raporu edinebilirsiniz ve aracı puanlatabilirsiniz. Ayrıca alıcıların yanı sıra ikinci el araç pazarındaki satıcılar da daha güvenilir olmak ve güvendikleri araçlarının satış süresinin uzamasından kaçınmak için alıcı ile alım satım deneyimini karşılıklı olarak  daha da ileri taşıyan bu oto ekspertiz testlerini yaptırabilirler.