İkinci El Araç Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 6 Kon

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araçların sunduğu geniş marka ve model seçeneği ve sıfır araçların yüksek fiyat etiketi ikinci ele olan ilgiyi hızla arttırmaya devam ediyor. Fakat, araç alırken ödediğiniz paranın karşılığını aldığınızdan emin olmak için neye dikkat etmeniz gerektiğini bilmek önemli. İkinci el araba satın almak istiyorsanız, aşağıdaki maddeler size rehberlik edecektir:

Özenle araştırma yapın


İlgilendiğiniz araç modeli hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için özenli bir araştırma yapmanız gerekiyor. Bu araştırma sırasında ihtiyaçlarınızın ne olduğunu belirlemeniz çok önemli. Kapsamlı araştırmanın ardında doğru seçim yaptığınız zaman satın alma sonrasında masraflarınızı büyük oranda ortadan kaldırır.

Aracın içini inceleyin


Satın almak üzere bir araç seçtiğiniz zaman, aracın iç mekanını iyice incelemelisiniz. Kilitlerin, döşemenin, tavanın ve koltukların sağlam olduğundan emin olun. Koltukların ayarlanabilir olduğunu, emniyet kemerlerinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Pencereler, el freni, vites kontrolü yapmayı ihmal etmeyin.

Aracın dışını inceleyin


Almayı düşündüğünüz aracın çamurlukların iyi bağlanmış olup olmadığını, pencere çatlaklarını, çukurları veya çizikleri inceleyin. Boya bazı bölgelerde farklıysa veya yıpranmışsa, yüzeysel çizik ve çökmeler varsa bunun belirtilmesi ve fiyata yansıması gerekiyor. Kabul etmeye hazır olduğunuz şeyi önceden bildirin ve feragat etmeyin.

Kaputu açmayı unutmayın


Kaputun altına hızlı bir bakış, otomobil hakkında pek çok bilgi verebilir. Yağ, yanık kokusu veya kalitesiz onarım işaretleri olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca akü terminallerinde korozyon olup olmadığına bakın. Araç aküsü çok aşınmışsa, aracın yeni bir aküye ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Motor yağı ölçüm çubuğunu kullanarak yağ seviyesini ve durumunu kontrol edin. Yağ kirli görünüyorsa ve yağ seviyesi çok düşükse, ya motor ya yağ tüketir ya da kötü korunur demektir.

Deneme sürüşü yapın


Işıklar açıkken arabayı çalıştırın. Hemen başlamıyorsa bir elektrik sorunu olabilir. Sürüş esnasında tüm dişlileri sorunsuz çalıştıklarından emin olmak için test edin. Test sürüşünde birkaç kez fren yapın. Rotanıza dik bir eğimi ve hızlanma için düz noktalar ekleyin. Burası gaz veya enjektör sorunlarını tanıyacağınız yerdir.

Belgelere göz atın


Tüm belgeleri ve raporu inceleyin. Böylece olası sorunlar, servis aralıkları veya varsa önceki araba kazalarını görebilirsiniz. Aracı satın almadan önce tüm belgelerin tamamlanmış olduğundan emin olun.