İkinci El Araç Satın Alanların En Çok Sorduğu Sorular ve Cevaplar

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araç piyasası yılın her döneminde yoğun ilgi görmeye devam ederken ikinci el araç satın almak isteyenlerin aklını kurcalayan belli başlı sorular var. Hem fiyat hem performans olarak uygun araçlar bulmak her zaman kolay değilken, bazen araçların göründüğü kadar iyi olup olmadığı soru işareti olabiliyor.
 
Alıcı için maddi imkanların yanı sıra güven bağlamında da sorun yaşamadan alışveriş yapmak büyük önem taşıyor. İkinci el araçlar, az kullanılmış ve sıfır kategorisinde işlem görmüş olsa bile dikkat gerektiren birkaç nokta var. Bu detayların da araştırılması ve sorun yaşanmaması halinde araç satın alma işlemi güvenle tamamlanabilir. Elbette satış sonrası destek için kurumsal firmalardan alışveriş yapmak büyük önem taşıyor.

 

Araç kazalı mı?

 
İkinci el araç satın alırken ilk akla gelen sorular arasında aracın hasarlı olup olmadığı geliyor. Hasar kaydı belgesine, araçların hali hazırda var olan zorunlu trafik sigortası verileri üzerinden ulaşılabilir. Bu sayede alışveriş yapılacak kişinin araç ile birlikte yaşadığı tüm kazalar ve diğer ayrıntılar, rahatlıkla öğrenilebilir. Hasar kaydının atlanmaması gerekir. Resmi verilerle elde edilen bilgiler, ileride yaşanabilecek büyük problemlerin önüne geçme konusunda son derece kritik önem taşır.

 

Araç kaç km yapmış?

 
Alıcıların araç sahibi olmadan önce hem güvenin sağlanması hem de doğru bilgilerin elde edilebilmesi açısından dikkat etmesi gereken noktalardan biri de arabanın kilometre kaydıdır. Alıcıların alışverişi tamamlamadan önce resmi bir oto ekspertiz raporuna ulaşabilmesi, doğru bilgilerin elde edilebilmesi açısından önemlidir. İkinci el araç satım sektöründe kötü niyetli olan ve alıcıyı mağdur etmeyi amaçlayan kişilerin varlığı düşünüldüğünde, böyle bir sorun ile karşılaşmamak adına Mepa İkinci El, resmi bir belge olarak araca dair bilgileri satış öncesinde sunar. Olası sorunlara karşı garanti belgesi tahsis eder. Doğru kilometre ayarı olan araçlar herhangi bir dolandırıcılık içerisinde olmadığı taktirde alışveriş için bir sonraki aşamaya kolaylıkla geçilebilir.
 

Aracın gizli bir değişeni var mı?

 
Araçların orijinallik durumu ise ayrıntılı bir şekilde ilgi gösterilmesi gereken bir başka konu olarak göze çarpıyor. Kötü niyetli satıcıların farklı yollarla değiştirdiği parçalar, alıcının bu konu hakkında bilgi sahibi olmaması veya az bilgiye sahip olması alıcı için mağduriyet anlamına gelir. Bu nedenle yine güvenilir bir kuruluşta oto ekspertiz raporu almak, bu soru işaretlerinin giderilmesini veya güvenin sağlanmasına yardımcı olur.

 

Aracın fiyatı uygun mu?

 
Satın alınmak istenen aracın kilometre bilgisi, parça kontrolü ve hasar kaydı gibi ayrıntılarının ardından piyasadaki fiyat aralıklarının kontrol edilmesi de önemlidir. Bir araç için değerinden fazla fiyat talep edilip edilmediğini öğrenmenin yolu, araca dair gerçek bilgiye ulaşmakla başlar. Oto ekspertiz raporu ve piyasa araştırması ile ortalama olarak fiyatları görebilirsiniz.