İkinci El Araç Piyasası 2018’den Umutlu, Alıcı Avantajl

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Geçtiğimiz günlerde Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı’nın yaptığı açıklamaların da gösterdiği gibi ikinci el araç piyasası için 2018 yılında hareketlenme bekleniyor. 7 milyon adetlik satış beklentisini ifade eden MASFED Yönetim Kurulu Başkanı’nın ifadeleri Mepa İkinci El’in öngörüleriyle de örtüşüyor.
 

Sektördeki düzenlemeler alıcıyı da satıcıyı da rahatlatıyor


2017, ikinci el araç piyasası açısından etkili bir sene oldu. Sektörde hem alıcıyı hem satıcıyı rahatlatan ve karşılıklı güven sağlanması için çok sayıda düzenlemenin gerçekleştirilmesinin ardından 2. el piyasasında beklenen hareketlilik son derece mümkün görünüyor.

Türkiye’de ve dünyada alıcıyı ikinci el araç pazarından uzaklaştıran en büyük etken güven sorunu yaşanması olarak ortaya çıkıyor. Bugün satın alınmak istenen aracın plakası ile araca dair çok sayıda bilgiye bir telefon mesajıyla erişmek mümkün. Bu da kazalı veya değişenli araçlar konusunda alıcının kandırılmasının büyük oranda önüne geçiyor. Eskisine oranla daha güvenli bir alışveriş ortamı sağlıyor.
 

Kurumsal aracıların önemi daha da artıyor


İkinci el araç satan kurumsal firmalar, satışa çıkacak araç ile ilgili her türlü ön araştırmayı alıcı için gerçekleştirirler. Tamamlanan her bir araştırma ve incelemeye dair rapor ise firmanın alıcıya sunduğu garanti kapsamında bir yer tutar.

Kurumsal ikinci el araç firması; aracın mevcut hasarı, kilometresi, motoru gibi bilgileri içeren detaylı bir ekspertiz raporu sunar. Bu rapordaki bilgiler, herhangi bir yerde alabileceğiniz bilgilerden fazlasını sunarak ileride karşınıza çıkabilecek sorunlara karşı sizi koruma altına alır.

Aracı satın almaya karar verirken öğrendiğiniz, size verilen bilgilerden herhangi birinin yanlış olması sonucunda kurumsal firmalardan alışveriş yaptığınız zaman muhatap olabileceğiniz bir yetkiliye ulaşma şansınız olur.

2018’de ikinci el piyasası hareketlenmesi beklentisi, mevcut iyileştirmeler ve kurumsal firmaların denetlenmesindeki özen ile birlikte son derece muhtemel görünüyor. Güvenilir bir firma ile çalışan ve bireysel olarak güvenilir bilgiye erişebilen alıcı böylece güven içinde alışverişini yapabiliyor. Hem satıcı hem alıcı için beklenmedik sonuçların yaşanmadığı bir ortam sağlandığında yüksek sıfır araç fiyatları karşısında ikinci elde yüksek satış oranları görmek kaçınılmaz hale geliyor.