İkinci El Araç Pazarında Canlılık Sürüyo

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Sıfır araç fiyatlarının son zamanlarda hızlı yükselişi, ikinci el araç pazarında uzun süren bir canlılık sağladı. Yılın ilk yarısını geride bıraktığımız bu dönemde Ocak – Haziran dönemine dair veriler ortaya çıktı. Bu veriler, 2017 yılının ilk yarısında sıfır araç pazarı daralırken ikinci el araç pazarının hareketlendiğini gösteriyor. Yıl sonunda toplam 6 milyonun üzerinde aracın el değiştireceği öngörülüyor.
Mepa Otomotiv Genel Müdürü Aysun Özülkü, yılın ilk dönemini değerlendirirken döviz kurlarındaki hareketliliğin yanı sıra ÖTV oranlarındaki artışa dikkat çekti ve şöyle devam etti, “Geçen yılın ilk yarısına oranla yaklaşık %10 oranında satışları düşen sıfır araç pazarı, potansiyelini ikinci el pazarına kaydırdı. Artan fiyatlar alıcıları, ikinci el almaya yönlendirdi. İkinci eldeki bu hareketlilik ülke ekonomisi için de çok önemli bir katkı sağlıyor.”
 

Peugeot 3008 en fazla ilgi gören model

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2017 yılının Mayıs yılında ikinci el otomobil satış oranı 2016 yılının Mayıs ayına göre %10,3 oranında, toplam araç satış oranı ise %11,7 oranında artış gösterdi. Özülkü, “İkinci el piyasasında en hareketli dönemlerden birini yaşıyoruz. Mepa İkinci El olarak, ikinci el Peugeot araçlara yoğun talep alıyoruz, en çok sattığımız ve olumlu geri dönüş aldığımız aracımız Peugeot 3008. Ayrıca takas imkanı sunarak, müşterilerimizin en az nakitle en iyi araca sahip olmasını sağlıyoruz. Yıl sonuna kadar pazarda toplam ikinci el araç satışının 6 milyonun üzerinde olmasını bekliyoruz” dedi.
Yoğun ilgi gören takas imkanı kapsamında Mepa İkinci El, uzman danışmanlar tarafından araçları değerlendiriyor ve ekspertizini gerçekleştiriyor. Piyasa değerinde bir fiyat belirlediği aracın karşılığında alternatiflerden oluşan bir liste hazırlayarak aracınızla takas edebileceğiniz araçlar hakkında bilgi veriyor. Bu kampanya için marka ve model kısıtlaması yok.
 

Satışlardaki artış dolandırıcıların dikkatinden kaçmıyor

Hareketlenen piyasa, dolandırıcıların da yüzünü bu pazara dönmesine sebep olurken, vatandaşların ikinci el araç satın alırken dikkatli olması gerekiyor. Resmi bir muhatap bulabileceğiniz kurumlardan satın almanız, ikinci el aracınızın beklenmedik hasar ve arıza durumunda büyük önem taşıyor. Sıfır bir araç satın almışçasına garanti vadeden ve etkin müşteri hizmeti sunan kurumsal firmaları tercih ettiğinizden emin olmadan alışverişinizi tamamlamayın.