İkinci El Araç Nereden Alınır

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araç satın aldığınızda, sıfır bir araca kıyasla çok daha iyi bir aracı oldukça uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Tercihiniz ister en uygun fiyatlı araç olsun ister hayallerinizdeki araç, ikinci el piyasasında birçok seçenek bulabilirsiniz.

İkinci el araç otomobil almak için yapacağınız kısacık bir araştırma bile ne kadar çok seçeneğiniz olduğunu gösteriyor. Böylesine kalabalık bir sektörde, yüzlerce alternatif arasından seçim yapmakta zorlanabilirsiniz.
 

Satış sonrası hizmet alabileceğiniz bir firma seçin

Satın alma işleminiz sırasında öncelikle dikkat etmeniz gerekenlerden noktaları hatırlamak doğru kararı vermenize yardımcı olabilir. Yapmanız gereken ilk şey satış sonrasında karşınıza çıkabilecek sorunlara karşı muhatap alabileceğiniz bir yer bulmanız. Bu anlamda firmalar üzerinden satış yapmak ileride işinizi mutlaka kolaylaştırır.

İkinci el aracınızı satın almayı düşündüğünüz firmaların web sitelerini inceleyerek bir kuruluşa bağlı olup olmadıklarını öğrenmeye çalışın. Araçların özellikleriyle ilgili bağımsız değerlendirmeleri ve puanları göz önünde bulundursanız da resmi işlemleri eksiksiz yerine getirecek bir firmadan alışveriş yapmanızı öneririz. Daha uygun fiyata araç satın almak için yeterince güvenilir olmayan yerler, daha sonra beklemediğiniz masraflarla karşılaşmanıza sebep olabilir.
Firmaların internet siteleri fiyatları ve araçların detaylı özelliklerini öğrenmeniz için son derece şeffaf hale geldi. Diğer bir deyişle, istediğiniz arabayı bağımsız kaynakları da kullanarak seçebilir ve doğru arabayı doğru fiyata satın aldığınızdan emin olmak artık çok daha kolay.
 

Garanti hizmeti sunan firmalar daha güvenilir

İkinci el araç firmaları, araçları satmadan önce kontrol eder. Bayiler genellikle onaylanmış kullanılmış arabalarla ilgili garanti verirler. Bu sayede herhangi bir arıza olması durumunda bunu açıkça ifade ederler. Bir sürprizle karşılaşmamak için bu çok önemli.
Kişisel satıcıdan ziyade bir resmi satıcıdan ikinci el araç satın alırken bazen daha fazla fiyat ödemeniz gerekebilir. Ancak bu yöntem genellikle aracınızı huzurla almanızı sağlar. İşler ters gittiğinde şikayet etmeyi ve sorunların çözülmesini kolaylaştırır. Araç kusurlu çıkarsa (ve bunu bilmiyorsanız) geri ödeme, onarım veya değiştirme hakkına sahip olmaya dikkat edin.
 

İkinci el araç almak için en iyi zaman

Hangi aracı nereden alacağınıza karar verdikten sonra ne zaman alacağınız da maliyetleri düşürmenizi sağlayabilir. Belli zamanlarda firmalar önemli indirimler ve kampanyalar yapar. Diğer taraftan seçtiğiniz firmayla özel olarak görüşerek avantajlı anlaşma yapma ihtimalinizi de değerlendirebilirsiniz.