İkinci El Araç Mı Yoksa Sıfır Araç Mı Satın Almalısınız

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Günlük hayat içerisinde kişisel otomobil sahibi olmak da artık neredeyse temel ihtiyaçlar listesinde. Peki sahip olunduğunda kişiye birçok açıdan yardımcı olacak ve zaman kazandıracak bu kişisel araçlarda sıfır mı ikinci el araç mı almalı?
 
Araç satın adım adım ipuçları: İkinci el araç mı sıfır araç mı?
 
Araç almadan önce bütçenizi belirleyin.
 
Öncelikle sıfır mı ikinci el arasındaki tercihlerinizde öncelikle bütçeniz ve beklentilerinize göre bir değerlendirme yapmalısınız. Birikimlerinizle nasıl bir araç istediğinize iyi karar verin. İyi marka bir arabanın ikinci eli de gerekli temel özelliklere sahip olduğu sürece uzun süre kalitesinden sizin yararlanmanızı sağlayacaktır. Yani eğer beğendiğiniz ve sıfırını satın almayı düşündüğünüz araç sizin için pahalı ise, biraz daha bekleyerek ikinci elini satın alabilirsiniz.
 

Otomobilinizi ne kadar süre kullanacağınızı belirleyin.

 
Bazı sürücüler sürekli araçlarını değiştirmeyi ve daha farklı modelleri denemeyi sevdikleri için ikinci el alım satım ticareti ile karlı alışverişler yapmayı tercih eder. Bunun aksine bazı kullanıcılar ise bir kere satın aldığı otomobilini uzun yıllar kullanmaktan memnun olur ve buna göre bir model tercih eder.
 
Bu konuda ikinci el mi sıfır mı araba alacağınıza karar verirken öncelikle şunu unutmayın: Sıfır alacağınız bir aracın kontağını ilk çevirdiğiniz an da fiyatında net bir düşüş olacaktır. Çünkü o an itibari ile satmayı düşünürseniz daha ikinci el araç durumuna girmiş olacaktır. Bu yüzden diyoruz ki; uzun süreler boyunca tek bir araç kullanmayı düşünüyorsanız sıfır modellere yaklaşmanız daha mantıklı olacaktır.
 
Bununla beraber, sürekli araç değiştirmeyi düşünüyor ya da böyle bir kullanıcı iseniz tercihinizi ikinci elden yana tutun. Bu sayede satım ve takas işlemlerinde çok fazla para kaybetmeyeceksinizdir. Ancak kısa sürede satmaya karar verdiğiniz ve sıfır durumda aldığınız aracınızda büyük kayıplar yaşayacaksınızdır.
 

Otomobilin bakımlı olmasına özen gösterin.

 
İkinci el otomobil satın alırken aracın bakımlı olması da çok önemli detaylardandır. Aracın yaşadığı kazalar, sonradan takılan parçaların orijinal olup olmadığını anlamak için satın almadan önce bir uzmanla birlikte aracı incelemeniz çok sağlıklı bir yöntemdir. İyi bakılmış ve tüm aksanları çalışan bir ikinci el araç hızla satılabilirken bakımı yapılmamış ve hatta yan sanayi parçalara sahip ikinci eller daha yavaş ve düşük fiyatlara gidebilmektedir. Bu yüzden araç bakımı şarttır.