İkinci El Araç Mı Sıfır Araç Mı: Avantajlar ve Dezavantajla

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Araç satın almaya veya aracınızı yenilemeye karar verdiği zaman birçok kişinin sıfır ile ikinci el arasında kaldığını görüyoruz. İki seçeneğin de avantajları ve dezavantajları olduğunu göz önünde bulundurduğumuz zaman bu son derece haklı bir kararsızlık. Peki ne yapmak gerekir?

Öncelikle yapılması gereken her iki seçenek için avantajları ve dezavantajları göz önünde bulundurarak kendi koşullarınıza en uygun kararı verebilirsiniz.

İkinci el araçların en önemli farkı fiyat söz konusu olduğunda ortaya çıkarken, seçeneklerin fazla olması ise avantajlar konusunda ikinci sırada geliyor. Sıfır araç aldığınızda ise birçok teknik sorun ihtimalini ortadan kaldırmak bir aracın ilk sahibi olmayı çekici kılıyor. Şimdi, avantajları ve dezavantajları biraz daha detaylı hale getirelim.


İkinci el araç satın almanın avantajları


Aracın değeri aldığınız anda düşmeyecek. Sıfır araç aldıktan sonra ortaya çıkan hızlı değer kaybı, yalnızca aracın ilk sahibini ilgilendiriyor.

Satın almak istediğiniz aracı bütçenize göre seçebilirsiniz. Eski ama bakımlı bir araç seçtiğiniz zaman çok daha düşük bir fiyat ödeyerek yüksek performans alabilirsiniz.

Kurumsal bir firmadan satın aldığınız ikinci el araç için belli bir süre garantiden faydalanabilir. Garanti kapsamını firmayla birlikte belirleyebilirsiniz.


İkinci el araç satın almanın dezavantajları


İkinci el araç satın almanın en büyük dezavantajlarından biri güvenilir olmayan bir alışveriş sonucu beklediğiniz performansın altında bir araç sahibi olma olasılığınızdır.

Bir diğer dezavantaj da sürekli gelişen teknolojinin son versiyonunu aracınızda bulamama olasılığınızdır. Ancak bu dezavantaj görece yeni bir araç satın aldığınız zaman ortadan kalkabilir.


Sıfır araç satın almanın avantajları


Gönül rahatlığıyla bütçeniz yettiğince bir araç satın alabilirsiniz. İlk kullanıcısı siz olacağınız için kullanımdan kaynaklı ve garanti kapsamına girmeyecek bir soruna sahip araca para vermemiş olacaksınız.

Aracı satın almadan önceki beklentileriniz ve aldıktan sonra karşılaştıklarınız, yeterince araştırma yaptıysanız sizi şaşırtmayacak.

Sıfır araç satın alırken araç kredisi çekmek, bir açıdan rahatlık sağlayabilir.
 

Sıfır araç satın almanın dezavantajları


Satın aldığınız aracı galeriden çıkardığınız anda değeri ortalama %15 oranında düşer. Yarım saat sonra satmak istediğinizde bile ciddi bir fiyat farklı ortaya çıkar. Bu fark zaman geçtikçe daha da artar.
Son teknolojiye sahip olmak için satın almanız durumunda aracınızı satın aldıktan kısa bir süre sonra ortaya çıkacak yeni teknolojiler keyfinizi kaçırabilir. Çünkü teknoloji günden güne gelişiyor.

Bu yazımızda sıfır ve ikinci el araç satın alma konusunda öncelikli olarak göz önünde bulundurmanız gereken avantajlar ve dezavantajlardan söz ettik. Bundan sonrası için kendi tercihlerinize ve koşullarınıza göre en iyi seçimi yapmak size kalıyor. Dilerseniz güvenilir ve kurumsal bir ikinci el satış firmasına danışarak ve sıfır araç galerini gezerek karar vermek için daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.