İkinci El Araç Fiyatları Ne Yönde Değişecek

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Sıfır araç satın almak, dövizin ve vergilerin artışıyla alıcının bütçesini zorlamaya devam ediyor. Genel anlamda sıfır araçlarının fabrikadan çıkış fiyatında büyük farklar olmasa da, bu araçların galerilere gelişi ve alıcıya ulaşmasına kadar bu fiyata hatırı sayılır eklemeler yapılıyor. Sonunda satın alması güç araçlar karşımıza çıkıyor. Diğer taraftan vergi ve dövizden etkilenmeyen ikinci el araç fiyatlarında durum daha stabil görünüyor.

Her anlamda ekonomik ve avantajlı bir seçenek olan ikinci el araçlar, sıfır araçların avantajlarını geride bırakıyor. Birçok kişi sıfır araç satın almayı hayal etse de, bütçe değerlendirmesi ve fiyat karşılaştırmalarının ardından yolun sonu ikinci el araç galerinde bitiyor. Sıfır araç fiyatlarının rutin ve tahmin edilen yükselişi, ikinci el satışlarını direkt olarak etkiliyor.

İkinci el araç fiyatları artacak mı?

İkinci el araç satışları, vergi ve dövizin yükselmesinden etkilenerek sürekli olarak artsa da bu artış ikinci el araç fiyatlarına aynı oranda yansımıyor. Bunun en önemli sebeplerinden birinin, ikinci el araçların vergi ve döviz farkı olmadığı durumda sabit kalan sıfır araç fiyatlarıyla uyumlu şekilde değerlenmesi olduğunu söyleyebiliriz.

Diğer taraftan uzun zamandır büyük bir hareketlenme gözlemlenen ikinci el araç piyasası, bu canlılıktan aldığı güçle az da olsa fiyatları yükseltiyor. Bu nedenle fiyatların düşmesini beklemek pek gerçekçi bir bakış açısı olmayabilir. Bir araç alma konusunda kararını kesin olarak vermiş olan vatandaşın, fiyat düşüşünü beklemektense arayışını kendi ihtiyacı için en doğru aracı bulunca kaçırmaması gerekiyor.

İkinci elde talep bu sene hiç olmadığı kadar yüksek. Bu nedenle fiyatların düşme olasılığını göz önünde bulundurmak yerine; ikinci elde az kilometreli, düzgün, temiz bir araç bulunca satın almak için harekete geçmekte fayda var.

İkinci elde kurumsal firma ve güvenilir ekspertiz önemli

ikinci el araç pazarının müşterisi, Türkiye’de de dünyayla paralel olarak hızla bilinçleniyor. Artık ikinci el araç satın almak isteyen vatandaşlar kilometre kontrolü, ekspertiz ve yetkili kurumsal firmalardan alışveriş yapmanın öneminin farkında. Kendine en uygun aracı bulan alıcının ilk önce satıcının kim olduğunu araştırması gerekiyor. İlerleyen zamanlarda yaşanabilecek, beklenmedik sorunlara karşı destek alabilecekleri bir yetkili firmadan alışveriş yapmak her zaman alıcı için büyük bir güvence sunuyor.