İkinci El Araç Fiyatları Araç Hakkında Ne Söylüyor

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araç satın almak istediğiniz zaman, pek çok şeye dikkat etmeniz ve en önemlisi güvenilir bir satıcı ile işbirliği yapmanız gerekiyor. Çünkü trafiğe aynı gün girmiş, aynı kilometredeki iki aynı marka ve model araç bile birbirinde farklı olabiliyor.  İkinci el araç fiyatları önemli olsa da, alıcı için tek kriter olmaması gerekiyor.
 
Her araç farklı avantajlara ve dezavantajlara sahip. Bu durum ikinci el araçlarda da sıfır araçlarda da aynı. İkinci el araç fiyatları bütçenize uygunluk açısından önemli bir yer tutarken, en düşük fiyatlı araç en iyi alışveriş anlamına gelmiyor. Bütçeniz dahilindeki farklı seçeneklere bakmanız ve fiyatı biraz daha yüksek de olsa avantajları fazla olan aracı seçin. Tek başına fiyat ya da performans yerine fiyat performans değerlendirmesini iyi yapın.
 

İkinci el araç fiyatları neye göre belirlenir?

 
İkinci el aracın yaşı ve kilometresi en bilinen iki fiyat belirleme kriteridir. Bunun yanında hasar kaydı da çok önemli bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Hem gözle görülebilen hasar hem de uzmanların tespit ettiği görünmeyen hasar fiyatı etkiler. Bunun için Tramer hasar sorgulama hizmetini kolayca kullanabilirsiniz. Size verilen bilgilerin doğru olması, araca değeri kadar para ödemenizi sağlar.
 
Tramer hasar sorgulama işlemini SMS yoluyla kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için plakayı boşluk kullanmadan yazın ve 5664’e gönderin. 7 TL karşılığında, aracın plakası değişmiş olsa bile hasar geçmişine ulaşabilirsiniz.
 
Bunların yanı sıra aracın kaç kez el değiştirdiği, ne kadar bakımlı olduğu, mekanik aksamının yanı sıra döşemesine varana kadar ne kadar yıpranmış olduğu ikinci el araç fiyatları belirlenirken göz önünde bulundurulur.
 
İkinci el araç fiyatları, başta da söylediğimiz gibi bütçenizi aşmamak için önemli bir kriter ancak araç için talep edilen fiyatın aracın değeriyle örtüşmesi gerekiyor. Bunun için bir uzman desteği almak uzun vadede memnuniyetiniz için önemli. Çok uygun fiyata bulduğunuz araç kısa sürede çok masraf açabileceği gibi, araç temiz olsa da değerinden fazla fiyat talep edilmiş olabilir. Bunun için piyasayı iyi araştırmanızı ve yetkili kurumlardan alışveriş yapmanızı öneririz.