İkinci El Araç Fiyatları 2018’de Düşer Mi?

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araç satın almadan önce genellikle uzun süre araştırma yapar ve ince eleyip sık dokuruz. Piyasadaki dalgalanmaları ve farklı özellikleri göz önünde bulundurarak ihtiyacımıza en uygun aracı bulana kadar beklememiz ve sabretmemiz gerekir. Bu süreçte pek çok soruya cevap aramayarak en doğru kararı vermeye çalışırız.
 
2017’nin sonuna yaklaştığımız bu günlerde ikinci el araç satın alacaklar için en önemli sorulardan biri de 2018’de ikinci el araç fiyatlarının ne durumda olacağı. Bu sorunun cevabına göre aracınızı satın almak için yılbaşını beklemenizin mi yoksa elinizi çabuk tutmanızın mı daha avantajlı olduğuna karar verebilirsiniz.
 

2018 ikinci el araç fiyatı tahminleri

 
2018 yılı öngörülerini ortaya koymadan önce 2017 yılına kısaca bir bakalım. 2017 yılında farklı sebeplerle sıfır araç fiyatları ciddi anlamda yükseldi. Bu yükselişle birlikte ikinci el piyasasına yönelenlerin sayısı da arttı. Özellikle 2016 yılından önce aldığı araçları 2017 yılında satanlar gözle görülür bir kazanç elde etti. Diğer taraftan bu kazançla yeni araç satın aldılarsa onlar da aynı şekilde yüksek ödemeler yapmak durumunda kaldılar.
 
2018 yılında araç fiyatlarını etkileyecek olan değişkenlere baktığımızda herhangi bir düşüş yaşanmayacağını söyleyebiliriz. Bunun en önemli sebeplerinden biri de artmaya devam eden sıfır araç fiyatları olarak karşımıza çıkıyor. Her zaman sıfır araca göre daha ekonomik seçenekler sunsa da ikinci el piyasası sıfır araç fiyatlarıyla paralel olarak azalıp artıyor.
 
Yüksek ÖTV, sürekli yükselen döviz kurları da göz önünde bulundurulduğunda ikinci el araçlarının fiyatlarının yükselme olasılığı olduğunu inkar edemeyiz. Bu nedenle ikinci el araç satın almak isteyenlerin düşüş ihtimaline güvenerek bekleyişe geçmesi, ceplerinden çok daha yüksek meblağların çıkmasıyla sonuçlanabilir.
 

Yıl sonu kampanyalarına dikkat

 
Firmalar genellikle her yılın başında bir satış hedefi belirler ve yıl sonuna doğru bu hedefi tutturmak için çeşitli kampanya ve indirimler düzenler. Bu tarz satış çalışmalarını daha çok sıfır araçlarda görsek de ikinci el piyasasında da söz konusu olabiliyor. Bu çalışmalar sayesinde araç satın almak isteyenleri kendi firmalarına çekerek satış sayılarını arttırmayı hedefleyen firmaları araştırın.