İkinci El Araç Almanın En Önemli 3 Avantaj

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araç piyasası, her daim hareketlidir. Her geçen gün çok sayıda araç satışa sunulur, alınır, satılır. Özellikle bütçe açısından düşünüldüğünde büyük fark yaratsa da, ikinci el araç satın almanın tek avantajı bu değil. Gelin, ikinci el araç satın almanın en önemli 3 avantajından bahsedelim.
 

Paranız cebinizde kalır

 
Sıfır araçlarla ikinci el araçlar arasında binlerce lira fark vardır. Sıfır araçların alındığı anda değeri düşer. Bir aracın ikinci el olması için yıllarca kullanılmış olması gerekmez. Aldıktan bir ay sonra bile araç satılmak istense, ciddi bir değer kaybıyla fiyatı belirlenir. Bu satıcı için pek hoş bir durum olmasa da alıcı için önemli bir avantaj yaratır.
 
Değer kaybının yanı sıra, ikinci el araç satın aldığınız zaman çok daha az vergi ödersiniz ve ikinci el araçların sigortası çok daha ucuzdur. Bu anlamda, sıfır araç satın almak için yeterli bütçeniz olsa bile 1 veya 2 yaşında bir araç almak, araç sahibi olmanın en ekonomik yollarından biridir.
 

Güvenilir alışveriş ortamı bulabilirsiniz

 
Bir dönem çok yaygın hale gelen ikinci el araç dolandırıcılığının önüne geçen çok sayıda düzenleme geldi. Artık güvenilir satıcılara erişmek çok kolay. Tek dikkat etmeniz gereken gerekli belgelerin sunulması ve orijinal/geçerli olması! Paranızı vermeden önce, yapılan alışverişi resmiyete döktüğünüz zaman, tıpkı sıfır araç satın alırken olduğu gibi karşınızda muhatap bulabilirsiniz.
 
İlerleyen zamanlarda satın almış olduğunuz araçta oluşabilecek sorunlarla ilgili arayabileceğiniz, danışabileceğiniz birinin olması gerekir. Verilen bilgilerin resmi bir taahhüt olduğundan emin olun. Böylece olası en kötü durumda bile minimum sorun yaşarsınız.
 

Çok sayıda seçenekle karşılaşırsınız

 
İkinci el araç satın almanın en önemli avantajlarından biri de piyasadaki seçeneklerin fazla olmasıdır. İkinci el araçları araştırmaya başladığınız zaman, her marka ve modelde satışa sunulmuş araçlar olduğunu fark edeceksiniz. Bu da ikinci el araç satın almak istediğiniz zaman tam olarak ihtiyacınız olan aracı bulma şansınızın çok yüksek olduğu anlamına gelir.
 
Hangi marka ve modellere yoğunluk vereceğinizi belirlemeden önce ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi belirleyin. Daha sonra binlerce araç arasından size en uygun olanı bulmak çok daha kolay hale gelecek.