İkinci El Araç Almanın 6 Avantaj

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Bir arabaya ihtiyacınız varsa ikinci el araç satın alma fikrini mutlaka değerlendirmeniz gerekiyor. Yeni bir araba yerine ikinci el araç almanın pek çok avantajı var. Bunlardan en önemli altısını sizin için derledik.
 

Cep yakmayan fiyatlar

 
İkinci el araçların sıfır araçlara göre çok daha uygun fiyatla erişilebilir olması yeni ve şaşırtıcı bir bilgi değil. Ancak ikinci el araçların cep yakmayan fiyatları, ikinci elin en önemli avantajları arasında yer alıyor. Sıfır araçların yüksek fiyatları, hayalinizdeki araca sahip olmanızın önünde engel oluşturuyorsa ikinci el pazarına mutlaka göz atın.
 

Düşük amortisman

 
Yeni araç satın aldıktan sonra anında değer kaybeder. Ancak ikinci el araçların değeri, özellikle iyi bakıldığında çok fazla düşmez. Bu nedenle ikinci el araç satın almak iyi bir yatırım modeli olarak karşımıza çıkıyor.
 

Marka, model ve fiyat çeşitliliği

 
Sıfır araçlara kıyasla ikinci el piyasası zengin marka, model ve fiyat çeşitliliği sunar. Tam olarak ihtiyacınızı karşılayan bir araç satın almak istiyorsanız ikinci elde çok fazla alternatif bulabilirsiniz. İçinde bulunduğunuz yılda üretilmiş bir aracı bile ikinci elde uygun fiyata bulabilirsiniz.
 

Daha düşük sigorta fiyatları

 
Genellikle ikinci el araç modellerini sigortalatmak çok daha uygun fiyata mal olur. Bu da yalnızca araç alışverişinde değil, daha uzun vadede ekonomik açıdan avantajlı olacağınız anlamına gelir.
 

Düşük motorlu taşıtlar vergisi

 
Aracın yaşı arttıkça motorlu taşıtlar vergisi yani MTV’si düşer. Bu nedenle sıfır araçların MTV’si her zaman ikinci el araçlara göre daha yüksektir. Sigorta fiyatlarında olduğu gibi MTV fiyatıyla da uzun vadeli ekonomik bir alışveriş için ikinci el araç satın almak önemli bir avantaj sunuyor.
 

Aracın geçmişine dair raporlar

 
İkinci el araç satın almanın en büyük dezavantajlarından biri aracın geçmişine dair net bilgi edinememekti. Ancak bu durum çoktan değişti. Artık satışa çıkan ikinci el araç hakkında tüm detayları kolayca öğrenebiliyoruz. Bu sayede satıcı, alıcıdan bir bilgi gizleyemiyor.
 
Siz de ikinci el araç satın almak için Mepa İkinci El’in avantajlı araçlarına mutlaka göz atın. Güvenle alışveriş yapmanın konforunu yaşayın.