İkinci El Araç Almak Neden Daha Avantajlı

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Araç satın almak, hayatta yaptığımız en büyük masraflardan biridir. Bu nedenle alışverişi yapmadan önce ince eleyip sık dokuruz. Ödediğimiz paranın hakkını almak için birçok detayı uzun uzun inceleriz. Araba almak isteyenlerin yaşadığı en büyük ikilemlerden biri de sıfır araç almanın mı yoksa ikinci el araç almanın mı daha avantajlı olduğuna dair.

Elbette ikisinin de çeşitli avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Otomotiv piyasasının koşulları göz önünde bulundurulduğunda ikinci el araç almanın avantajları ise saymakla bitmiyor.

 

Kaliteli aracı ucuza alabilirsiniz

Beğendiğiniz bir arabanın sıfır fiyatı ile ikinci el fiyatı arasında genellikle hatırı sayılır bir fark olur. Araç satın almak için ayırdığınız bütçeyi sıfır bir araca yatırdığınızda her zaman istediğiniz kadar kaliteli bir araç alamayabilirsiniz. En azından şu bir gerçek: sıfır araç için vereceğiniz paraya çok daha üst kalitede bir ikinci el araç sahibi olabilirsiniz.

 

Zaman içinde değiştirebilirsiniz

Büyük paralar ödeyip satın aldığınız bir aracı elden çıkarmak büyük bir meseleye dönüşebilir. Ancak, sürücülerin pek çoğu birkaç yılda bir aracını yenilemek ister. Satın alınan sıfır aracın değeri kullanılmaya başladığı an düşerken, ikinci el bir araç aldığınızda birkaç bakımdan sonra satışınızdan kar elde etme ihtimaliniz bile var! Aracı yalnızca kullanmak değil, bir yatırım eşyası olarak da değerlendiriyorsanız ikinci el araç satın almak sizin için çok daha uygun olacaktır.
 

Pazarlık şansınız vardır

Sıfır araç satın alırken pazarlık yapma şansınız yok denecek kadar az. İstenen kadar paranız yoksa araca sahip olma ihtimaliniz de yoktur. Diğer taraftan ikinci el otomobil satın almak istediğiniz zaman satıcı ile aranızda geliştireceğiniz iletişime göre ciddi oranda indirim yaptırabilirsiniz.
 

Vergi öderken avantaj kazanırsınız

Sıfır araç satın alırken ödenen vergiler sürekli artarken, bu artış araç fiyatlarına da direkt olarak yansıyor. Aracın asıl fiyatının nerdeyse 3 katı vergi ödemek, sıfır araçların avantajlı yanını geride bırakıyor. İkinci el araç alırken çok daha az vergi ödeniyor ve aslında ikinci el araçların sorunlarından değil vergiden kaynaklı önemli bir fiyat farkı ortaya çıkıyor.