İkinci El Araç Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

İkinci el araç almak, başta ekonomik avantajları olmak üzere pek çok açıdan avantajlıdır. İkinci el araç tercih ettiğiniz zaman daha donanımlı bir aracı, uygun fiyata ve farklı ödeme seçenekleriyle satın alabilirsiniz. Siz de ikinci el bir araç satın alacaksanız, karar vermeden önce bir kez daha düşünün. İkinci el araç alırken dikkatli davranırsanız bu alışverişten son derece avantajlı çıkarsınız.

Aracı satın alacağınız yere dikkat edin

İkinci el otomobil piyasasına baktığımızda çok sayıda alternatifle karşılaşıyoruz. Aracınızı satın almaya karar verdiğiniz zaman kurumsal firmaları tercih edin. Aracınızla ilgili çok sayıda yasal işlemin gerçekleştiğinden emin olmanız ve karşılaşma ihtimaliniz olan herhangi bir sorunda karşınızda resmi bir sorumlu bulabilmeniz için bu ikinci el araç satın alırken ilk dikkat edilmesi gereken nokta.

Aracı bir kez de kendiniz kontrol edin

Kurumsal firmalardan alışveriş yapmadığınız sürece çalıntı araçlarla karşılaşma olasılığınız yüksektir. Yine de siz siz olun, nereden aldığınıza bakmadan ikinci el aracın ruhsat numarasının motor ve şase numaralarıyla eşleşip eşleşmediğini mutlaka kontrol edin. Ekspertiz raporlu araçları tercih ettiğiniz zaman kendinizi garantiye almış olursunuz.

Test sürüşü önemli

Almayı düşündüğünüz aracı, sadece görünüşüne ve belgelerine göre seçmeyin. Önce gidin bir aracı görün. Acele etmektense araçla kısa süre de olsa test sürüşü yapın. Test sürüşü sırasında motorun kolay çalışıp çalışmadığına, motor sesine, egzoz dumanının rengine, el frenine dikkat edin. Aracı sizin kadar sık kullanacak ya da size yol arkadaşlığı edecek kişiler varsa onların da yorumunu alın.

Aracı uzaktan ve yakından inceleyin

Aracın yakından inceleyerek herhangi bir çiziği ya da pası olup olmadığını kontrol edin. Kaputu açın, direksiyonun tekerlekleri ne kadar hızlı hareket ettirdiğine bakın Araca uzaktan baktığınız zaman ise bir yamukluk görüyorsanız bu, süspansiyon sisteminde sıkıntı olduğu anlamına geliyor. Satış yapacak olan kurumun belirtmediği bir durumla karşılaşırsanız görmezden gelmek yerine hemen bununla ilgili soru sorun.