İkinci El Araç Alırken Güvenliğinizi Nasıl Sağlayacaksınız

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Ekonomik ve çeşitlilik olarak daha avantajlı olan ikinci el araç alışverişinde, alıcı olarak dolandırıcılık ihtimaline karşı dikkatli olmanız ve iyi araştırma yapmanız gerekiyor. Günümüzde ikinci el piyasasının son derece hareketli olduğunu söylemek mümkün. Bu hareketin içinde kendinizi güvence altına almak adına yapabileceğiniz şeyler var.
 
Model, vites, yakıt tipi ya da renk konusunda kararınızı verdikten sonra, satın almayı düşündüğünüz araçların sayısını epey azalacaktır. Sırada ise güvenilir bir satıcıdan alışveriş yapmak için verilmesi gereken kararlar var. Resmi düzenlemelerle ikinci el pazarının güvenilirliği hızla artsa da alıcı olarak sizin de kendinizi korumaya almanızda fayda var.

İkinci el aracınızı güvenilir satıcıdan alın.

 
İkinci el araç satın alırken güvenliğinizi sağlayacak şartlardan en önemlisi; güvenilir satıcı bulmaktan geçiyor. Bunun için öncelikle size ekspertiz raporu sunabilen, tüm sorularınıza dürüst bir şekilde cevap veren ve bu cevapları resmi olarak garanti altına alan bir satıcıya yönelmeniz gerekir. Böylece alışveriş sonrasında karşınıza çıkabilecek sorunlarla ilgilenecek bir muhatap bulma şansı elde etmiş olursunuz.
 

İyice araştırın.

 
İkinci el araç satın almaya karar verdiğiniz zaman ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi belirlemek atmanız gereken ilk adım. Sonrasında bütçenize uygun araçları araştırmaya başlayın. İlginizi çeken araçların fiyat aralığını öğrenin. Bunun yanında aracın kaza kaydını, sicilini mutlaka sorgulatın. Aracın ruhsattaki şase numarası ile motor şase numarasının aynı olup olmadığını kontrol edin. Böylece aracın çalıntı olup olmadığını anlayabilirsiniz.
 

Test sürüşü yapın.

 
Aracı satın almadan önce mutlaka test sürüşü yapın. Aracın sesine ve titreşimlerine iyice odaklanın. Bu detaylar araca dair çok sayıda bilgi verebilir. Aracı kontrol edin. Bir yerinde çizik, boyanmış kısım var mı, kontrol edin. Aracın tampon gibi plastik bölümlerine bir göz atın. Size açıklanmamış, üstü kapatılmaya çalışılan bir sorun varsa, bu satıcıdan uzak durmak doğru karar olabilir.
 

Parçaları orijinal mi?

 
Alacağınız araç, ikinci el olduğu için sizden önceki sahibi ihtiyaç nedeniyle ya da öylesine parçaları değiştirmiş olabilir. Değişen parçaların aracın orijinal parçaları olması, yaptıracağınız kasko kapsamını ve başka bazı detayları etkileyebilir. Bu nedenle değişen parçaları da mutlaka inceleyin.