İkinci El Araç Alım Satım Vergisi Ne Kadar

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Araç sahibi olmak isteyen ancak düşük bütçeleri olan tüketiciler ikinci el araç piyasasına başvuruyorlar. Pek çok avantaj sunmasına rağmen, tüketiciler satış fiyatı üzerinden hesaplanan ikinci el araç alım satım vergisi yüzünden ikinci el araç alımından vazgeçebiliyorlar. İyi bir haberimiz var: Bu durum değişti! 
 

İkinci el araç alım satım vergisi artık korkutmasın

 
İkinci el araç almak isteyen pek çok inşan fazla vergi ödemekten korkuyor. Ama artık bu korkuya kapılmanıza gerek yok. Yapılan son düzenlemeler, ikinci el araç almak isteyen ama yüksek vergi sebebiyle bu isteklerini erteleyen tüketicileri sevindiriyor. Katma Değer Vergisi Kanunu’nda 6 Nisan 2018’de yapılan ve 1 Haziran 2018’de geçerliliğe giren değişiklikle ikinci el araç alım satım vergisi hesabında özel matrah uygulamasına gidildi.

Önceden satış bedeli üzerinden hesaplanan ikinci el araç satım vergisi, artık alış bedeli düşüldükten sonra kalan tutar üzerinden hesaplanıyor. Yani artık ikinci el araç satımında KDV, satış fiyatı değil alım ve satış arasındaki fark temel alınarak belirleniyor. Dolayısıyla hem ikinci el araç alıp satanların hem de bunlardan alım yapanların vergi yükleri eskiye nazaran çok daha az.
 

İkinci el araç almak artık çok daha avantajlı

 
KDV mağduriyetini gideren bu yeni düzenleme, haksız yere vergi ödemeden ikinci el araç sahibi olmak isteyen alıcıları mutlu edecek gözüküyor. İkinci el araç alım satım vergisi ile ilgili sıkıntının ortadan kalkmasıyla ikinci el araç sektörü uygun bütçelerle araç sahibi olmak isteyenler için daha da cazibeli hale geliyor.

Öte yandan ikinci el araç alım satım vergisindeki yeni düzenleme, vergi mağduriyetinden ötürü yerinde sayan piyasadan şikayetçi satıcıları da memnun ediyor. Yeni düzenlemenin satış fiyatı üzerinden manipülasyonları ortadan kaldırarak kayıt dışı faaliyetleri de engellemesi bekleniyor. Tüm bunların ikinci el araç alım satım sektörünü canlandıracağı öngörülüyor.
 
Araç sahibi olmak istiyor fakat bütçeniz ancak ikinci el araçlara yetiyorsa, bir galeriye uğramanın tam zamanı olabilir. İkinci el araç alım satım vergisindeki değişiklik sayesinde siz de uzun zamandır ertelediğiniz planlarınızı gerçekleştirebilir, bir araç sahibi olmanın konforuna erişebilirsiniz.