Güvenli Sürüş İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz

Peugeutlar ikinci elde de 2127849583 06 06 2017 12 14 29

Ehliyet alacağınız zaman en çok vurgulanan şeylerden biri de büyük olasılıkla trafiğe çıktığınız zaman aldığınız sorumluluğun farkında olmanızdır. Sorumluluk bilinciyle çıkılan yollar, güvenli bir sürüş deneyimi için dikkat edilmesi gerekenleri bilir ve uygun davranırsanız olası kazaların önüne geçebilirsiniz.

Güvenli sürüşün olmazsa olmaz unsurları dikkatli ve yolun durumu, hız, pozisyon, trafik kuralları, trafik işaret ve lambaları, yoldaki talimatlar ve diğer araçların farkında olmaktır. Bu nedenle trafiğe çıktığınızda uykunuzu aldığınızdan, fiziksel ve zihinsel olarak gerekli dikkati verebileceğinizden emin olmanız gerekir.
 

Emniyet kemeri hayat kurtarır


Hem kendinizin hem de diğerlerinin güvenliğine önem verin ve saldırgan, aşırı hızlı ya da dikkatsiz araç kullanmaktan kaçının. Trafik canavarlarının aslında sıradan insanlar olduğunu, ancak gerekli özeni göstermeyen sürücülerden ibaret olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Hız kuralları ile sollama kurallarına uymak ve emniyet kemeri takmak güvenli bir sürüş deneyimi için yapacağınız en önemli şeylerin başında gelir. Aracınızda çocuk varsa, yaşına ve kilosuna uygun bir koltuğu olması ve emniyet kemerini tutması gerekir. Çocukların ön koltukta yolculuk yapması kesinlikle karşı durmanız gereken bir durum.
 

Trafikte yalnız olmadığınızı unutmayın


Diğer taraftan trafiğin geneline hakim olmak çok önemli. Bunun için telefonda konuşmamak, yüksek sesli müzik dinlememek gibi detaylara dikkat edin. Sık sık aynalara bakarak olası tehlikeleri gerçekleşmeden fark edebilirsiniz. Bir anda karşınıza çıkabilecek yayalara, bisikletlilere, motosikletlilere ya da hayvanlara karşı her an hazır olmanız gerekiyor.

Önünüzdeki araçla aranızda hızınıza göre uygun mesafeyi bıraktığınızdan emin olun. Özellikle bozuk yollarda, yağmurda, siste ve geceleri ara mesafenizin daha uzun olması gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Kamyon ya da tır gibi büyük araçlarla aranızdaki mesafeyi daha da arttırın.

Yol kenarlarında sık sık hız sınırına dair kurallara rastlarsınız. Bu kurallar, yolun durumuna göre belirlendiği için sürücülerin ve trafikteki diğer kişilerin güvenliğini hedefler. Hız kurallarına uyduğunuz zaman tehlikeleri büyük oranda ortadan kaldırarak güvenli sürüş deneyimi garantileyebilirsiniz. Çünkü yüksek hızla giderken aracı kontrol etmekte zorlanırsınız ve olası bir çarpmada yavaş giderken olduğundan daha büyük zarar görürsünüz.